SMASH INTO PIECES: “The Apocalypse DJ”

Μια εξίσου καλή συνέχεια του προπέρσινου ντεμπούτου τους “Unbreakable” κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες οι σουηδοί hard / alternative / “μέχρι και pop τους λες” rockers Smash Into Pieces.

Ανάλαφρο hard rock στο ύφος των Cult, Alter Bridge και γενικά η τάση που επικρατεί είναι καθαρά αμερικανικής νοοτροπίας, μουσική για κλιπ με ημίγυμνες κούκλες που αναπαριστούν αμαρτωλές καταστάσεις.

Αρκετά καλά τα φωνητικά του Chris Adam Hedman Sοorbye (ένας είναι γκάϊζ…), ο ήχος δεν έχει και πολλές τεχνικές απαιτήσεις αλλά ακούγεται κρυστάλλινος, τα “Disaster Highway”, “Burn”, “Reaching Out”, είναι σιγουράκια ως djικές επιλογές για σαββατιάτικες μπαρότσαρκες, υπάρχουν καλές μπαλαντοειδείς απόπειρες όπως στα “Chekmate”, “Color of Your Eyes” στα οποία η μπάντα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει πιάνο και γενικά το κλίμα είναι θετικότατο. Τα πιο πρόσφατα συγγενή ακούσματα που μου ήρθαν στο νου κατά την ακρόαση, είναι τα τελευταία album των Khaos του Chandler Mogel, οι συμπατριώτες τους Dirty Passion και το solo album του Slash.

Αρκετά αξιόλογο το rock που προσφέρουν οι Smash Into Pieces και στο “The Apocalyspe DJ” λοιπόν και σίγουρα αν είσαι ακροατής μελωδικών τάσεων, θα σου αρέσει πολύ. Για σκληροπυρηνικούς…. ασ’ το καλύτερα.

483

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.