DESTINY HEROES

Ένα μόλις χρόνο μετά το ντεμπούτο τους, οι Destiny Heroes επιστρέφουν με τη δεύτερη δουλειά τους, “Abandon the Ship”, και το Rockway.gr επικοινώνησε μαζί τους προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες όπως και μελλοντικά σχέδια…

Καλησπέρα! Πως θα παρουσιάζατε τους Destiny Heroes στο ελληνικό κοινό;
Καλησπέρα. Είναι δύσκολο πιστεύω να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και να βάλεις μια ταμπέλα. Οι destiny heroes είναι μια ομάδα ανθρώπων, μια οικογένεια που αποτελείται από όσους βλέπετε αλλά και από άτομα που δουλεύουν μαζί μας στο background .Ακόμα και το κοινό μας το θεωρούμε μέρος αυτής της οικογενείας γιατί μας στηρίζει και μας βοηθά να εξελιχτούμε. Είμαστε μια μπάντα που κυνηγάει το όνειρο της αλλά και που προσπαθεί μέσω της τέχνης να δώσει πράγματα στο κοινό και να περάσει αν μη τι άλλο μηνύματα θάρρους και ελπίδας.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου σας το 2014, τι σας ώθησε στην τόσο σύντομη επιστροφή σας στο studio;
Το “The monster I became” ήταν μια συλλογή τραγουδιών που είχαν γραφτεί απ’ το 2010 που ξεκίνησε η μπάντα και θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να τα φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να τα μοιραστούμε με τον κόσμο. Άλλωστε η σειρά με την όποια μπήκαν τα κομμάτια στον δίσκο δείχνουν την ιστορία της και τις φάσεις που πέρασε μέχρι εκείνη την χρονική περίοδο. Παρόλα αυτά νιώσαμε ότι από τότε που γράψαμε αυτά τα κομμάτια είχαμε ωριμάσει σαν μπάντα ,άνθρωποι και καλλιτέχνες. Οπότε και μετά την αλλαγή κάποιων συνεργατών θέλαμε να κάνουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του ποιοι είμαστε. Σ’ αυτό βεβαία μας ώθησε και το ίδιο το κοινό που έρχονταν στα live και μας παρέπεμπε να μπούμε στο studio και να γράψουμε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων μας μιας και ακούσαμε πολλάκις ότι ο ήχος μας live δεν συγκρίνεται με του album.

Σε τι διαφέρει το νέο album από τον προκάτοχό του;
Το “Abandon The ship” είναι μια πιο ώριμη και ολοκληρωμένη δουλεία σε κάθε επίπεδο. Στην παράγωγη, στην μουσική ,στα φωνητικά ακόμα και στον τρόπο που δουλεύτηκε, ηχογραφήθηκε και ολοκληρώθηκε. Κατά μια έννοια είναι μια γροθιά απέναντι στις κακές γλώσσες που μας ήθελαν παιδιά.

Θα γίνει και ένα release show σε λίγες ημέρες, σωστά;
Ναι! Στο Rockwood στα Εξάρχεια όπου θα παίξουμε live το καινούριο μας album αλλά και hits από το “The Monster I became” και το ”The Wait EP”. Η βραδιά θα περιέχει διαγωνισμούς, εκπλήξεις on stage με καινούρια πράγματα που θα δοκιμάσουμε πρώτη φορά σε live και video από σκηνές anime όπου μας ενέπνευσαν για την δημιουργία κάποιων κομματιών. Θέλουμε να δοκιμάσουμε μια σπάνια βραδιά για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Συμμετέχετε όλοι στην σύνθεση των κομματιών;
Στη σύνθεση του “Abandon The Ship” συμμετείχε κυρίως ο Stanley G, μπασίστας του σχήματος, εγώ (G.Raven)  και για άλλη μια φορά ο Ηλίας Γκικάκης με τον όποιο αρχίσαμε μαζί τους Destiny Heroes και συνεργαζόμαστε εκ τότε. Ο Filip Zoidis ήταν η πιο πρόσφατη εισαγωγή στην μπάντα και παρόλο που δεν συμμετείχε στην σύνθεση έγραψε υπεροχές κιθάρες στα κομμάτια. Κόλλησε άψογα στο σχήμα. Βεβαία πολλά credits αξίζει και ο πρωτοεμφανιζόμενος παραγωγός Ντίνος Κοσμόπουλος που δούλεψε υπέροχα τον ήχο των οργάνων, απέδωσε πολύ καλυτέρα από οποιαδήποτε άλλη φορά έχουμε ηχογραφήσει τις δυνατότητες και την χροιά της φωνής (G.Raven) και λάμβανε με πολύ ακριβή τρόπο τις ιδέες μας κάνοντας τες πράξη αβίαστα .Ήταν μια συνεργασία που κύλησε πολύ smooth.

Τι πιστεύετε ότι έχετε αποκομίσει από την μουσική μέχρι στιγμής;
Σίγουρα εμπειρίες και εφόδια για το μέλλον .Επίσης μαθήματα ζωής που μας άλλαξαν σαν ανθρώπους. Πιστεύω ότι όταν μπαίνεις σε ένα χώρο που από την μια εκτίθεσαι είτε πολύ είτε λίγο ,κρίνεσαι και απ’ την άλλη τρως χαστούκια αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τους ανθρώπους γύρω σου. Ξαφνικά σκας στο τσιμέντο και μαθαίνεις να κάνεις πιο σταθερά βήματα, όσο γίνεται σε αυτόν τον χώρο, αλλά και να διεκδικείς ό,τι σου αξίζει.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;
Ένα καλύτερο αύριο για όλον τον κόσμο. Σε πιο προσωπικό επίπεδο δεν ζητάμε δόξα και λεφτά απλά να μπορούμε να υπηρετούμε την τέχνη μας έχοντας την στήριξη και την επιβράβευση του κόσμου και σαφώς να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να αναλωνόμαστε σε άλλες δουλείες. Διότι την τέχνη την παντρεύεσαι και ένας γάμος για να πετύχει δεν πρέπει να γνωρίζει ωράριο και αργίες.

Είναι πιστεύετε εύκολα τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία;
Παγκοσμίως υπάρχει ένας  κορεσμός στην μουσική. Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση οι καλλιτέχνες πέφτουμε πολύ συχνά στην παγίδα της αναπαραγωγής των ιδίων των κομματιών μας η των άλλων καλλιτεχνών. Έχει στερεύσει η έμπνευση .Γι’ αυτό  προσωπικά έχουμε πάντα τα αφτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά για νέα ερεθίσματα. Το πιο στενάχωρο βεβαία της υπόθεσης είναι ότι αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολύ συχνά καλλιτέχνες πουλάν τον εαυτό τους στην pop κουλτούρα και ειδικά στην Ελλάδα για την δόξα και τα λεφτά. Αυτό φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους υπόλοιπους μιας και δεν υπάρχει ενότητα για να διεκδικήσουμε τον σεβασμό, την συμπεριφορά και το μέλλον που μας αξίζει. Δεν έχω τίποτα με την pop κουλτούρα ίσα ίσα που έχει πολύ ωραίες δουλείες σαν χώρος αλλά με το πέρασμα των χρόνων σπανίζουν. Όλοι οι νέοι άνθρωποι στρέφονται πια  προς τα έξω σε κάθε τομέα αλλά ειδικότερα στην μουσική. Αυτό είναι τραγικό να σε ωθεί ο ίδιος σου ο τόπος να φύγεις από αυτόν .Εμείς οι ίδιοι έχουμε λάβει πολλές φορές σκληρή κριτική απ’ την Ελλάδα όταν την ιδία στιγμή και για την ιδία δουλεία  λαμβάνουμε από το εξωτερικό θετική ανταπόκριση και προτροπές να φύγουμε απ’ την Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση, τι μήνυμα θα στέλνατε στους ακροατές σας;
Αν μη τι άλλο να μην σταματήσουν να αγωνίζονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, και για την ευημερία των ιδίων αλλά και για ένα καλύτερο αύριο. Όσο μεγάλη και σκοτεινή κι αν είναι η νύχτα πάντα την διαδέχεται η μέρα. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία, περιμένουμε να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά σε κάποιο live μας.

174