BATTLE OF THE BANDS @ An Club / Την Κυριακή 15 Μαρτίου η συνέχεια

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν:

BATTLE OF THE BANDS 2014-15 Athens Calling
Κυριακή 15 Μαρτίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Doors open: 18.30 / Gig starts: 19.00
Είσοδος: 6€

Leg 5 line-up:
ANOTHER DIMENSION
AVANGARD
FORCED IN
MORE THAN ANYTHING
SUPERSHOOTERS
UPSIDE DOWN

* H σειρά και οι ώρες εμφάνισης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία.
** Λόγω του διευρυμένου line-up, από τη συγκεκριμένη βραδιά θα προκύψουν 2 νικητές.

FB Event: www.facebook.com/events/1055879151108837

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

ANOTHER DIMENSION

Οι Another Dimension είναι μια alternative rock μπάντα με grunge και hard rock επιρροές. Η σύνθεσή της αποτελείται από τους Νίκο Γιαννακαρώνη (lead guitar/vocals), Κώστα Τσαούση (drums) και Κώστα Σπυρόπουλο (bass).
Παρουσιάζουν δικό τους υλικό και διασκευές, ενώ έχουν λάβει μέρος στο Athens School Festival, το F*ck School Festival και το Aleka Festival, και έχουν εμφανιστεί σε σκηνές όπως η Αρχιτεκτονική, το Όνομα του Ρόδου, το Ghost House, το Rock and Art κ.ά.

http://www.facebook.com/anotherdimension.org

AVANGARD

Οι Avangard είναι ένα hard rock γκρουπ με επιρροές από heavy metal, grunge και άλλα είδη, που ξεκίνησε στην πόλη της Λιβαδειάς τον Φεβρουάριο του 2002. Τα μέλη της μπάντας είναι οι Πάνος Στεργίου (φωνητικά/κιθάρα), Θανάσης Ντελής (κιθάρα), Διονύσης Τσώκος (μπάσο) και Μάριος Σκαλτσάς (τύμπανα). Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, το 2009 ξεκίνησαν πολύ πιο θερμά, με ζωντανές εμφανίσεις στη Λιβαδειά. Έχουν ηχογραφήσει νέα κομμάτια, ενώ το τραγούδι τους “Safe Smile” συνοδεύεται και από video clip.

http://www.facebook.com/avangardband
http://myspace.com/avangard
http://soundcloud.com/avangardband
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.youtube.com/channel/UCctHnusqROCrzC3WLa-zXog

FORCED IN

Οι Forced In είναι μια black-death metal μπάντα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2012. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρώσει το EP της με τίτλο “Let the Wardance Begin” και έχει κάνει αρκετές live εμφανίσεις στην Αθήνα. Τα μέλη της μπάντα είναι οι Λεωνίδας Βασιλόπουλος (κιθάρα), Λεωνίδας Καραβανάς (τύμπανα), Στέλιος Μπογέας (φωνή) και Γιώργος Σακκάς (μπάσο).

http://www.facebook.com/ForcedInBand
http://soundcloud.com/forced-in

MORE THAN ANYTHING

Οι More than Anything είναι ένα power trio από την Αθήνα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Αποτελούνται από τους Λευτέρη Ιωαννίδη (φωνή/κιθάρα), Κώστα Τσίμπο (μπάσο) και Φίλιππο Ιωαννίδη (τύμπανα). Κινούνται στο χώρο του σκληρού ψυχεδελικού ροκ, με επιρροές από 60s, 70s και 90s, παίζοντας psychedelic heavy rock, grunge και stoner. Με δική τους δουλειά από την πρώτη στιγμή, το 2002 ηχογράφησαν το demo τους. Το 2005 ξεκίνησαν συνεργασία με τη Live Records και από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Drink It”, το οποίο και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006, ενώ το 2010 επανακυκλοφόρησε από τη Decibel Storm. Τον Μάιο του 2012 η μπάντα ηχογράφησε τη νέα της δουλειά με τίτλο “Journey” σε μια αποκλειστικά self release κυκλοφορία από τον Απρίλιο του 2013, ενώ οι live εμφανίσεις της συνεχίζονται.

http://www.morethananything.gr
http://myspace.com/morethananything
http://www.facebook.com/pages/More-Than-Anything/568352986518263

SUPERSHOOTERS

Oι Supershooters είναι ένα rock συγκρότημα από την Αθήνα. Τη σύνθεσή του αποτελούν οι Γιάννης Νασούφης (φωνή/κιθάρα), Φώτης Βαγενάς (κιθάρα), Βασίλης Παπαβασιλείου (μπάσο) και Δημήτρης Δερματάς (τύμπανα). Η μπάντα ιδρύθηκε το 2010 και το καλοκαίρι του ίδιου έτους έδωσε το πρώτο της live. Στο τέλος της χρονιάς ηχογράφησε το πρώτο της demo στο Studio D στην Αθήνα. Το demo είχε τίτλο “Down by the Road” και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011 σε 100 αντίτυπα. Στο μεταξύ εμφανίζονταν σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως στα An Club, 7 Sins, Bat City, Camelot και στο Lazy Club σαν support στην ελληνική μπάντα 4bitten. Επίσης εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ Καραθώνα στο Ναύπλιο. Στα τέλη του 2012 το συγκρότημα ξεκίνησε ηχογραφήσεις για τον ντεμπούτο δίσκο του στο στούντιο Hangar. Το άλμπουμ με τίτλο “Black Realm” κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013 από την FM Records.

http://www.facebook.com/pages/Supershooters/126876520678509
http://www.youtube.com/watch?v=l8UlH6QoK1Y&list=PLfHofproZmQpEKh4A1GJlRqjQptNlWo7u
http://www.supershooters.bandcamp.com

UPSIDE DOWN

Οι Upside Down είναι μια μπάντα από την Ηλιούπολη της Αθήνας. Κινείται στα πλαίσια της punk rock και της pop punk μουσικής, ενώ συνθέτει κομμάτια χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Αγγλικό στίχο. To γκρουπ δημιουργήθηκε το 2008 από δυο μέλη, τον Sonap (τύμπανα) και τον Steven (κιθάρα/φωνητικά). Το 2009 γνώρισαν τον Zaky (μπάσο) κι έτσι σχηματίστηκε το ολοκληρωμένο τρίο-σχήμα, το οποίο ξεκίνησε τα πρώτα live. Μεταξύ του 2009 και του 2011, παράλληλα με τις πολυάριθμες live εμφανίσεις, το συγκρότημα κινήθηκε κυρίως σε ρυθμούς διασκευών pop επιτυχιών σε punk rock και pop punk εκτελέσεις, ενώ ηχογράφησε και ορισμένες από αυτές, όπως το “Someone Like You” της Adele και το “Pokerface” της Lady Gaga. Tον Μάρτιο του 2012 το συγκρότημα ηχογράφησε το πρώτο δικό του κομμάτι με τίτλο “Give Me a Reason”. Τον Ιούλιο του 2012 ο Steven αποχώρησε από το σχήμα και τον Σεπτέμβριο του 2012 οι Upside Down καλωσόρισαν τον Ζαχαρία Sugarfree (κιθάρα) ως νέο μέλος στο συγκρότημα. To Πάσχα του 2012 ο Sonap αποχώρησε και για ορισμένα live το 2013 και το 2014, με τους Upside Down στα τύμπανα συμμετείχε βοηθητικά ο Αλέξανδρος Γελαστόπουλος. Από τον Φεβρουάριο του 2015, ντράμερ του σχήματος είναι ο Γιώργος Τσιακαλάκης. Στις 15/2/15 και έπειτα από την 1η θέση στον ημιτελικό της 8ης Φεβρουαρίου, οι Upside Down κατέκτησαν την 3η θέση στον τελικό του F*ck School Festival 9, ανάμεσα σε 20 συγκροτήματα.

http://www.facebook.com/UpsideDownGr
http://www.jumpingfish.gr/UpsideDown

*********

Λίγα λόγια για το BATTLE OF THE BANDS: Το BATTLE OF THE BANDS 2014-2015 / Athens Calling διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή στο An Club έως τον Μάιο, με τους εξής όρους:

• Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).
• Νικήτρια κάθε συναυλίας αναδεικνύεται η μπάντα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Τα συγκροτήματα που έχουν επικρατήσει σε κάθε βραδιά, θα συγκεντρωθούν την άνοιξη του 2015 σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού, τον Μάιο του 2015. Ο νικητής του Διαγωνισμού θα προκύψει από ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχει το κοινό και κριτική επιτροπή.
• Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες και άλλες προσφορές από τους χορηγούς της εκδήλωσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα αναλυτικά.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (με την ένδειξη “Αθήνα”) και στο 6948 880-532.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.facebook.com/groups/BattleOfTheBands.Athens
http://www.facebook.com/groups/jnegris (Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης)
http://www.i-JUKEBOX.gr
http://www.facebook.com/overthetop.promotion

Χορηγοί:
G.O.D. RECORDS | BASELINE STUDIOS
BACKSTAGE STUDIOS | ENTASIS STUDIO
CFN STUDIO | MADE IN HELL STUDIO
JOHNNY VAVOURAS RECORDING PRODUCTIONS
THE DRUMSTORE | ARCO
FULL MOON STORE | CONCERT PHOTOS

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ROCKWAY | GREEK REBELS | MIX GRILL | ROCK ADDICTION
IN2LIFE | ROCKGREECE | RECKONING HOUR | HARD MUSIC
FULL THROTTLE RADIO SHOW | SUMMER RAIN ROCK RADIO
ROCKAROLLA RADIO | SINAVLIA | KOURDISTIRI
BLOOD BROTHERS RADIO | LUST RADIO | BEATER 

169