Earth, Universe217 (27/02/2015) Κύτταρο

Αν και άργησαν λίγο -δυόμιση δεκαετίες και κάτι- οι Earth ξεσήκωσαν το κοινό σημειώνοντας sold out με την παρθενική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους.

Συνηθισμένοι πια στο πολύ κοινό και με συναυλιακή εμπειρία που τους επιτρέπει να παίζουν με έναν εντελώς μοναδικό και μη καθιερωμένο τρόπο, οι Έλληνες Universe217 -αρκετό καιρό πια μετά την κυκλοφορία του “Ease” EP και, λογικά, με βλέψεις για τον τέταρτο δίσκο τους- ανέλαβαν το περισσότερο δυναμικό κομμάτι της βραδιάς.

Αν και με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό τους, την στιγμή που παίρνουν τον χρόνο τους για να κυκλοφορήσουν νέο υλικό, οι U217 καταφέρνουν και διατηρούν αναζωογονημένες τις συνθέσεις τους δείχνοντας πρόθυμοι να πειραματιστούν με αυτές κατά την διάρκεια των live εμφανίσεων τους, εντέλει διαφοροποιώντας τις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο πάντα η τραγουδίστρια Tania, καταφέρνοντας για ακόμα μια φορά -πόσες φορές θα ειπωθεί αυτό;- να ξεπεράσει τον εαυτό της. Με χαμηλό προφίλ, επικοινωνία με το κοινό αποκλειστικά και μόνο μέσω της μουσικής τους, οι Universe217 έπαιξαν αψεγάδιαστα και προκαλούν όλο και μεγαλύτερα ερωτηματικά ως προς το που μπορεί να φτάσουν.

Λίγο μετά τις 22:30, στο κατάμεστο venue, ήρθε η ώρα για τους Earth. Οι ρυθμοί έπεσαν δραματικά και η κιθάρα του Dylan Carlson άρχισε ένα drone παραλήρημα που μαγνήτισε ακαριαία την προσοχή και του τελευταίου ακροατή. Οι συνθέσεις τους μακροσκελής και βασανιστικά -ευχάριστα μεν- αργές, με μπάσο καθηλωτικό και drums που κατάφερναν να συμβαδίσουν (έως και να ορίσουν) το vibe και το tune του ρυθμού.

Η μπάντα έδειξε πρόθυμη να προσφέρει στο ελληνικό κοινό ένα ολοκληρωμένο show, κάτι που και έγινε, αφού οι τρεις Αμερικανοί έπαιξαν χωρίς να ρίξουν τον ποιοτικό τους πήχη ή να καταλήξουν κουραστικοί για σχεδόν δύο ώρες. Κατά την διάρκεια του show τους, μέρη του κοινού ξεχώρισε τα δικά του αγαπημένα κομμάτια, με κυρίαρχο φυσικά το “Ouroboros is Broken”.

Οι Earth φάνηκαν απόμακροι, όμως με τρόπο που ιντριγκάρει. Η μουσική τους σκέπασε και το απειροελάχιστο… κύτταρο των παρευρισκομένων, πολλοί από τους οποίους έδειχναν πραγματικά υπνωτισμένοι. Ένα δυνατό -με το δικό του τρόπο- show που δεν θα ξεχαστεί.

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

548

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*