Radio Moscow, the Cave Children (25/02/2015) An Club

Από την Iowa στο An Club, οι Radio Moscow συνέλαβαν το πλήθος που προσήλθε για να παρακολουθήσει από κοντά ένα συγκρότημα δυναμίτη, με έναν Parker Griggs και πρώην Garbage Composal με φωνή που ίπταται και ένα κιθαριστικό ταλέντο που θερίζει.

Οι Cave Children είναι ένα από τα πιο αξιόλογα ψυχεδελικά ροκ συγκροτήματα που έχει να προσφέρει η εγχώρια σκηνή, γεγονός που το αντιλήφθηκαν οι περισσότεροι που βρέθηκαν μπροστά από την σκηνή κατά την διάρκεια της support εμφάνισης τους.

Η τετραμελής Αθηναϊκή μπάντα κάλυψε ένα εύρος ψυχεδελικών, pop, garage και περισσότερο hard rock ήχων, καταλήγοντας να κερδίζει με ευκολία το στοίχημα χάρη στην σοβαρότητα των μουσικών της και την ατμοσφαιρική της επικάλυψη σε κάθε σύνθεση. Η μουσική των Pink Floyd μέσω της διασκευής του “See Emily Play” ήταν μια άψογη προσθήκη και μια σύνοψη του τι εστί live εμφάνιση από αυτή την ανερχόμενη μπάντα.

Αργότερα οι Αμερικανοί Radio Moscow και το “Death of a Queen” από τον νεότερο δίσκο τους άλλαξαν το σκηνικό στον χώρο του An Club. Ο οποίος χώρος δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτος, εντέλει όμως λειτούργησε θετικά αφού οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το τρίο της σκηνής με μεγαλύτερη ελευθερία και, ίσως, χαλαρότητα.

Περισσότερο ψυχεδέλεια, λιγότερο blues, περισσότερες κιθάρες και λιγότερο ή και πολύ δευτερεύον μπάσο, με μουσική επιδεξιότητα που επιδεικνύει εμπειρία και δυναμικότητα χωρίς να ξεπερνά τα όρια και να σπάει φράγματα. Οι Radio Moscow σαν μια casual psychedelic μπάντα με αέρα των 70s είναι μια άριστη μουσική πανδαισία που δεν σηκώνει παράπονα και γκρίνιες. Οι Radio Moscow όμως στα μάτια και τα αυτιά ενός απαιτητικού με θέληση σε κάτι groundbreaking από συναυλίας απόψεως είναι μια μπάντα που ακόμα και από λίγη δόση τεμπελιάς δεν ανταποκρίνεται.

Με τις συγχορδίες που ανατριχιάζουν, με ρυθμούς που λειτουργούν σαν μια μηχανή του χρόνου και με φωνητικά που ζωγραφίζουν άψογα την ψυχοσύνθεση του group, οι Radio Moscow μπόρεσαν και δημιούργησαν ένα live διαφορετικό και όμορφο. Ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς.

Radio Moscow setlist
Death Of A Queen
Rancho Tehama Airport
Broke Down
Before It Burns
250 Miles / Brain Cycles
These Days
I Don’t Need Nobody
Deep Blue Sea
Gypsy Fast Woman
So Alone
I Just Don’t Know
Mistreating Queen / No Time
No Good Woman
Frustrating Sound
Open Your Eyes

Photos: Χριστίνα Αλώση

439