BIOTOXIC WARFARE, DISCRETION, KOSMOGONIA, FOUL ENTITY (15/02/2015) An Club

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε λοιπόν. Και ότι είχε αρχίσει να μου λείπει το λατρεμένο An Club.

Αυτή τη φορά ο λόγος που με έκανε να επισκεφτώ το στέκι της Σολωμού 13 ήταν το release show των Ηρακλειωτών thrashers Biotoxic Warfare για το πολύ καλό ντεμπούτο άλμπουμ τους “Lobotomized”. Μαζί τους οι Αθηναίοι Foul Entity και Kosmogonia καθώς και οι Discretion εκ Ημαθίας για να συμπληρώσουν το δυνατό αυτό καρέ.

Στις 19:45 πρώτοι ανέβηκαν στην σκηνή οι Foul Entity. Ένα σχήμα που είχα μεγάλη περιέργεια να δω live. Η μπάντα παίζει old school death metal κάτι που ακούς και βλέπεις πεντακάθαρα. Με τον ιδανικό ήχο η μπάντα έδειχνε αρκετά δεμένη και σε κέρδιζε άνετα με την old schoolιά που έβγαζε. Επηρεασμένοι από παλιοσειρές του ιδιώματος (Entombed, Asphyx, Obituary, Autopsy και τα ρέστα) και με την φωνή του frontman τους (ο οποίος ήθελε δεν ήθελε μαγνήτιζε τα βλέμματα) να θυμίζει Tardy, εμφανίστηκαν άκρως ορεξάτοι και απολαυστικότατοι.

Οι διασκευές δε στα “Deathhammer” από Asphyx και “Supposed to Rot” από Entombed πέρα από εξαιρετικές ήταν και κάτι παραπάνω από ιδανικές. Βέβαια φαινόταν η μικρή επαφή τους με το σανίδι καθώς διέκρινα ορισμένες αμήχανες και κάπως μαγκωμένες στιγμές, κάτι το απόλυτα λογικό και διορθώσιμο φυσικά. Περιμένω την επόμενη εμφανισή τους λοιπόν.

Foul Entity setlist: Pit of Eternal Damnation, Pool of Guts, River of Flies, Deathhammer (Asphyx cover), Closet Abomination, Bile of the Undead, Supposed to Rot (Entombed cover)

Επόμενοι οι Kosmogonia μια μπάντα που δεν είχα ξανακούσει στο παρελθόν. Αν και η μουσική που εκπροσωπούν δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα από τα παιδιά και την πολύ καλή τους σκηνική παρουσία. Παίζοντας κάτι σαν thrashcore με αρκετές μελωδίες μέσα και πότε πιο prog ή groove σημεία (η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να καταλάβω το είδος τους) παρουσιάστηκαν αρκετά δουλεμένοι και μπορώ να πω ότι έβγαζαν μια εμπειρία στη σκηνή αν και αρκετά νεοσύστατο σχήμα. Τα βλέμματα ωστόσο έκλεψε ο εξαιρετικός τους κιθαρίστας ενώ ο frontman τους σα να Hetfieldιζε νομίζω.

Η διασκευή για κλείσιμο στο γνωστό και μη εξαιρετέο “Roots Bloody Roots” ξεσήκωσε τον λιγοστό κόσμο που βρισκόταν στο μαγαζί.

Kosmogonia setlist: Fallen Pegasus, Nobody’s Safe, Opium of Hallucination, Criminal Path, Roots Bloody Roots (Sepultura cover)

Σειρά για τους πιο παλιούς της βραδιάς Discretion. Oι ταχύτητες ανεβαίνουν και το δυναμικό και σκοτεινό death metal τους ταρακουνάει τον χώρο. Με δύο άλμπουμ στην πλάτη τους η μπάντα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο ενώ η επιθετικότητα τους έδωσε δυνατά γκάζια στην βραδιά. Riffάρες, ένα ιδανικό drumming, φοβερά φωνητικά και καθαρό death metal ήταν αυτά που συμπλήρωσαν την πολύ καλή τους εμφάνιση και που φυσικά θέλαμε να ακούσουμε από τους ίδιους.

Διασκευάρα στο “Slowly We Rot” και η πρώτη φορά που τους είδα live ολοκληρώθηκε αφήνωντας μου τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Discretion setlist: Trapped in Hell, Take Your Crown, The Invocatio Rite, The Sacrifice, You Must Die, The Prophecy, War Machine, This Victory is Mine, The End of Human Race, Slowly We Rot (Obituary cover), The Enslavement

Έφτασε και η ώρα για τους διοργανωτές Biotoxic Warfare. Και βρήκε τη στιγμή ο ήχος να μας σπάσει τα… νεύρα. Μπουκωμένη η κιθάρα με τα σόλο να χάνονται ενώ τα φωνητικά άφαντα. Ευτυχώς αυτό κράτησε περίπου στα δύο πρώτα κομμάτια και η κατάσταση έφτιαξε γρήγορα ενώ η μπάντα δεν έδειξε να πτοείται. Καλή σκηνική παρουσία από τα παιδιά, με πολύ όρεξη, καλοπαιγμένο και επιθετικότατο thrash παραλήρημα με τα κομμάτια του πολύ καλού “Lobotomized” να θερίζουν το ένα μετά το άλλο. Φάνηκε ότι η μπάντα έχει δουλέψει πολύ και πως γουστάρει άπειρα αυτό που κάνει.

Την τιμητική τους είχαν και εδώ οι διασκευές με εξαιρετικές εκτελέσεις στα επικά “Alliance to the Powerthrone” από Desaster  και “Enemy of God” από Kreator.  Θέλω να τους ξαναδώ επί σκηνής και ειδικά σε ένα live όπως αυτό στις 5 Απριλίου μαζί με μπάντες ακριβώς του ίδιου ύφους όπως οι Bio- Cancer, Fadom, Amken και Skull Koraptor. Ραντεβού τότε λοιπόν.

Biotoxic Warfare setlist: War Sirens/ Mors Indecepta, Baptized in Blood And Greed, Parasitic Life, Dysphoric Reality, Alliance to the Powerthrone (Desaster cover), Lust for Hate, Lobotomized, As We Rot… (Promises of Heaven), Enemy of God (Kreator cover), Proclaim the Gospel of Lies

Λίγο μετά τις 23:00 το live έφτασε στο τέλος του στέλνωντας μας σπίτια μας ικανοποιημένους κάνοντας μας για ακόμα μια φορά περήφανους για την εγχώρια ακραία σκηνή. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μπάντες και πρίν κλείσω δύο ακόμα πράγματα. Πρώτον το μαγαζί ήταν απογοητευτικά άδειο κάτι το οποίο επιβεβαιώνει το γεγονός οτι πολλοί λένε οτι θα είναι εκεί αλλα λίγοι το κάνουν. Και δεύτερον ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά των συγκροτημάτων που παρέμειναν στο χώρο και παρακολούθησαν κάθε μπάντα. Respect.

Photos: Έφη Γιάννου

536

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*