CARCASS: Ζωντανά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

CARCASS – ONLY DEATH IS REAL
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ GAGARIN 205, ΑΘΗΝΑ

Είναι λίγα τα συγκροτήματα που μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν ηγηθεί όχι ενός, αλλά δύο διαφορετικών μουσικών τάσεων και οι Carcass είναι σίγουρα ένα από αυτά, αφού με τα album τους ‘Reek of Putrefaction’ (1988) και ‘Heartwork’ (1993) όρισαν τόσο το grindcore, όσο και το μελωδικό death metal. Πραγματικοί πρωτοπόροι.

To συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1985 στο Liverpool της Αγγλίας από τον κιθαρίστα Bill Steer και τον drummer Ken Owen και το line up τους ολοκληρώθηκε με την προσθήκε του μπασίστα /τραγουδιστή Jeff Walker. Οι Steer και Walker συμμετείχαν και στο ιστορικό ντεμπούτο του αδερφού σχήματος των Carcass, Napalm Death ‘Scum’, ο μέν παίζοντας κιθάρα στη β πλευρά του δίσκου και ο δε σχεδιάζοντας το εξώφυλλό του.

Το πρώτο τους album ‘reek Of Putrefaction’ αποτελεί το ορισμό του splatter grind core, περιέχοντας 22 συνθέσεις με μέσο όρο διάρκειας τα 2 λεπτά. Οι ανελέητοι ρυθμοί του, το θρυλικό εξώφυλλο που είναι ένα κολαζ από φωτογραφίες οργάνων του ανθρώπινου σώματος και οι στίχοι τους που βασίζονται σε ιατρική/επιστημονική ορολογία έδωσαν νέα υπόσταση στην έννοια ‘ακραίο’, σε βαθμό που θρυλικός ραφιοφωνικός παραγωγός του BBC John Peel, έχρισε το album ως το καλύτερο του 1988.

Στο δεύτερό τους album ‘Symphonies of Sickness’ (1989) , τα τραγούδια μεγαλώνουν σε διάρκεια, το death metal στοιχείο κυριαρχεί και με την βοήθεια του παραγωγού Colin Richardson καταφέρνουν και δημιουργούν τον δικό τους ήχο. Στα πλαίσια της περιοδείας που ακολούθησε προσλαμβάνουν ως δεύτερο κιθαρίστα τον Mike Amott των Carnage και μαζί του ολοκληρώνουν το τρίτο τους album ‘Necroticism – Descanting the Insalubrious’.

H μεγάλη ηχητική επανάσταση όμως θα έρθει με το επόμενο album τους, το ‘Heartwork’ (1993) με το οποίο έχουμε ουσιαστικά τη γέννηση αυτού που θα ονομαζόταν μελωδικό death metal . Το συγκρότημα θα κυκλοφορούσε έναν ακόμα δίσκο, το ‘Swansong’ και μετά θα διαλυόταν λόγω μουσικών διαφορών ανάμεσα στα μέλη του.

Το 2007 οι Carcass ήταν ένα όνομα μυθικών διαστάσεων στο χώρο του heavy metal, με την επιρροή τους να μνημονεύεται από εκατοντάδες ακολούθους σε ολόκληρη τον κόσμο και μετά από μαζική απαίτηση το συγκρότημα επαναδημιουργήθηκε αρχικά για να κάνει ορισμένα show , το οποία και εξελίχτηκαν σε sold out θριάμβους όπου και αν έπαιζαν και το 2013 κυκλοφόρησαν το δίσκο της επιστροφής τους με τίτλο ‘Surgical Steel’ δουλειά η οποία έλαβα αποθεωτικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

Στις 27 και 28 Μαρτίου οι Carcass θα πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους club show στην Ελλάδα σε δύο εμφανίσεις όπου αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο από τις 3 γενιές αφοσιωμένων οπαδών που ακολουθούν το σχήμα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα support σχήματα, η προπώληση θα ξεκινήσει τo Σάββατο 24 Ιανουαρίου στα κάτωθι σημεία και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή εισιτηρίου: 22 € (τα πρώτα 200) μετά 25 € και στο ταμείο 28€
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Nephilim, Public, Ianos, Rover Bar 

ΑΘΗΝΑ
Τιμή εισιτηρίου: 22€ (τα πρώτα 200), 26 € τα υπόλοιπα (προπώληση / ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Public, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Cymbal Stores

Ηλεκτρονικά στο viva.gr

304