Chris Eckman, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή (13/02/15) Six Dogs

Quiz! Πόσοι μουσικοί χωρούν στη σκηνή του Six Dogs;

Όσοι ήμασταν την Παρασκευή εκεί, μάθαμε όταν η δεκαμελής ορχήστρας της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής ανέβηκαν στο σανίδι γεμίζοντας το χώρο ασφυκτικά.

3 πνευστά (σαξόφωνο, τρομπόνι, τρομπέτα), δύο κλασικά έγχορδα (βιολί, τσέλο), πλήκτρα, μία δεύτερη φωνή και η κλασική ροκ γραμμή (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) να συμπληρώνει.

Ξέρω ότι αρκετοί από εσάς ξερνάτε στο άκουσμα ελληνικών στίχων, αλλά δεν θα μπορούσατε να διαφωνήσετε ότι η μουσική τους ήταν άκρως ανεβαστική, αισιόδοξη και καλομελετημένη και αυτό φάνηκε στα τραγούδια που μας έπαιξαν από το πιο πρόσφατο album τους “Ναυάγια στη Στεριά” που μίξαρε στη Σλοβενία ο κύριος Eckman.

Χωρίς να αποπειραθούν να κατέβουν από τη σκηνή (πράγμα δύσκολο) κάλεσαν αντ’ αυτού επάνω τον αμερικανό ηγέτη των Walkabouts και ξεκίνησαν με το “Nothing left to Hate”.

To μουσικό σύνολο της Μ.Φ.Τ. παρέσυρε τον Chris σε πιο χαρούμενα επίπεδα ατμόσφαιρας και η όμορφη αμερικάνικη folk φωνή του άγγιζε κάθε ίντσα της ψυχής μας. Η συνέχεια δόθηκε με ένα κομμάτι Walkabouts, το “Dustlands”, το οποίο αγκάλιασε μεμιάς το κοινό του Chris, που τραγουδούσε τους στίχους και ξαναγύρισε στο περσινό του album “Harney Country”, με τα “Many Moons” και “Ghosts along the border”.

Walkabouts ξανά και “Rainmaker Blues” με τη φωνή του Chris να βγάζει έναν Jagger-ικό αέρα και με το “Blue-head Flame” να παίρνει τη σκυτάλη τα πράγματα γίνονταν ολοένα και καλύτερα.

“Eyes”, “Tremble (goes the night)”, “Stopping-off Place” (το οποίο έχει διασκευάσει περίφημα και ο Townes Van Zandt),  “Soul Thief”  και “Acetylene” και όλοι ικανοποιημένη είτε ήθελαν να ακούσουν τα προσωπικά του κομμάτια είτε Walkabouts σε μια βραδιά, παραπάνω από πετυχημένη συναισθηματικά. Λίγο κόσμο ακόμα θα ήταν καλό να έχει, το άξιζαν όλοι οι συμμετέχοντες!

Η βραδιά τελειώνει με το “The Light will stay on” και το κομμάτι της Φάλαινας, “Σπίτι” στο οποίο ο Eckaman έπαιξε και κιθάρα και έτσι, μας καληνυχτίζουν οι κατέχοντες το ρεκόρ περισσοτέρων μουσικών σε αυτή τη μικρή σκηνούλα. Πάνω από 11 ποιος θα τολμήσει να χωρέσει εκεί;

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος

557
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*