URFAUST: “Apparitions” EP

Μόνο δύο λόγους μπορώ να σκεφτώ για αυτή την κυκλοφορία των Ολλανδών masters του doom/ black, ή θέλουν να αλλάξουν εταιρεία και χρωστάνε κυκλοφορίες λόγω συμβολαίου, ή χάσανε κάποιο στοίχημα.

Πραγματικά, ακόμα και ναρκωτικά να είχαν πάρει το ένα βράδυ που τους πήρε να ηχογραφήσουνε το EP όπως παραδέχονται και οι ίδιοι (το ένα βράδυ εννοώ, όχι τα ναρκωτικά), την άλλη ημέρα υποθέτω θα ξενερώνανε, θα το ακούγανε και θα λέγανε χασκογελώντας “Πω, μαλάκα, σκατά γίναμε χθες!”.

Από τα 44 σχεδόν λεπτά του “Apparitions” μόνο ένα κομμάτι διάρκειας 7μιση λεπτών, το “The Healer” μας θυμίζει τους doom/ black άρχοντες που ξέρουμε, όλος ο υπόλοιπος δίσκος είναι ambient, πολύ ambient όμως. Προφανώς πάντα είχανε τέτοιες στιγμές, με παράδειγμα το πρόσφατο split με τον King Dude, όχι όμως και τα 4/5 του δίσκου ρε παιδιά. Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι η όλη φάση είναι τελετουργία όπως μας λέτε, δεν χρειάζεται όμως κάθε φορά που καλείτε τον δαίμονα της προτίμησης σας να το ηχογραφείτε και να μας το πουλάτε.

Αν σας ενδιαφέρει μια κυκλοφορία του κατά τα άλλα καταπληκτικού δίδυμου που βασίζεται στο ambient κομμάτι τους σχεδόν αποκλειστικά, ρίξτε μια αυτιά, αν πάλι προτιμάτε τους Urfaust που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, προσευχηθείτε να είναι απλά μια φάση που περνάνε.

491

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.