DEACIDIFIED

Η εγχώρια ακραία metal σκηνή (death, brutal death, grind συγκεκριμένα) τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Καρδιτσιώτες death metallers Deacidified. Το Rockway.gr με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις τους σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη καθώς και την ολοένα αυξανόμενη κινητικότητα στις τάξεις τους, βρέθηκε μαζί τους για μια συνέντευξη… εφ’ όλης της ύλης.

Καλησπέρα μάγκες και καλωσήρθατε στη σελίδα του Rockway.gr.
Καλησπέρα Σπύρο και ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Deacidified λοιπόν. Νομίζω πως μια μικρή επεξήγηση του ονόματος για αρχή θα ήταν οτι πρέπει. Τι λέτε;
Deacidified: Να απομακρύνεις το οξύ ή να μειώνεις την περιεκτικότητα του. Δεν υπάρχει κάποιο βαθύ νόημα απο πίσω. Απλά μας άρεσε σαν όνομα.

Είστε μια αρκετά φρέσκια μπάντα στον χώρο του εγχώριου ακραίου ήχου και μέχρι στιγμής έχετε κυκλοφορήσει ένα promo με δύο κομμάτια τα “Headless Belief” και “Disambiguation of Insanity”για τα οποία θέλω να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια και να σας πω ότι σπέρνουν.
Ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε νέα μπάντα σαν Deacidified αλλά προερχόμαστε όλοι μας από παλιές μπάντες που κάποιες έχουν σταματήσει και άλλες βέβαια συνεχίζουν ακόμα.

Οι αντιδράσεις του κόσμου για το promo ποιές ήταν;
Κοίτα με ένα πρόμο δεν μπορείς να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα. Είναι πρόδρομος για το φουλ αλμπουμ που πρόκειται να έρθει. Πάντως απ’ότι φαίνεται ο κόσμος γουστάρει τα δύο κομμάτια που έχουμε ανεβάσει στο Internet.

Και μιας και πιάσαμε τα κομμάτια μπορώ να πω πως το “Headless Belief” μου θύμισε σε αρκετά σημεία Cannibal Corpse. Μεγάλη επιρροή να υποθέσω.
Σου θύμισε ε; Ναι οι Cannibal Corpse είναι μεγάλη επιρροή ειδικά για τον μπασίστα μας. Τους έχει εικόνισμα πραγματικά.

Άλλες μπάντες που έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;
Ακούμε αρκετά πράματα όσων αφορά το Death Metal. Έτσι αναφορικά θα σου πω: Entombed, Incantation, Malevolent Creation, Dying Fetus και πολλά άλλα…

Δουλεύετε πάνω σε κάποιο EP, demo ή full- length;
Αυτήν την στιγμή δουλεύουμε καινούρια κομμάτια τα οποία προορίζονται για το πρώτο μας φουλ αλμπουμ.Θα μπούμε στο Infected Studios, για ακόμα μια φορά, Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Μέχρι τότε παρουσιάζουμε κάποια από αυτά σε λάιβ που κάνουμε.

Για την σύνθεση των κομματιών ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη πορεία; Περιγράψτε μας την δημιουργία τους.
Δεν ακολουθούμε κάτι συγκεκριμένο. Όλα τα κομμάτια γράφονται μέσα στο προβάδικο στις πρόβες που κάνουμε. Όλοι βάζουν το λιθαράκι τους ώστε να ολοκληρωθούν αυτές οι ιδέες και να γίνουν τελικά κομμάτι.

Για μια μπάντα από την επαρχία και συγκεκριμένα από την Καρδίτσα όπως εσείς, πως είναι να ασχολήστε με τον συγκεκριμένο ήχο; Υπάρχουν επιρροές πάνω σας;
Πλέον δεν υπάρχει θέμα όσο αναφορά τον τόπο που βρίσκεσαι. Ή βρίσκεσαι στην Αθήνα ή στην Καρδίτσα έχεις άμμεση πρόσβαση στην πληροφορία γενικά και συγκεκριμένα στην μουσική.Όταν πρωτοξεκινήσαμε να ακούμε μουσική ο μόνος τρόπος να αγοράσουμε βινύλια κασέτες ή cd ήταν να πάμε καμία εκδρομή με το σχολείο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη γιατι το μοναδικό cdάδικο που είχαμε τσεκούρωνε στο κεφάλι (γέλια)!

Έχετε αντιμετωπίσει καμιά ακραία αντίδραση για την μουσική σας;
(γέλια) Μου ξυπνάς αναμνήσεις τώρα! Τι έχουμε ακούσει δεν μπορείς να φανταστείς. Απο χασικλήδες,πρεζάκια μέχρι σατανιστές που θυσιάζουμε κοκόρια… (γέλια).Και λίγους τραμπουκισμούς απο ΜΕΤΑΛΛΟΠΑΤΕΡΕΣ της τότε εποχής που πλέον δεν ξέρω που έχουν εξαφανιστεί…. (γέλια).

Τους τελευταίους μήνες δραστηριοποιείστε ιδιαίτερα και όσον αφορά τις live εμφανίσεις. Αρχικά στο Svenfest, μετά στο Ρεμπέτικο, η συμμετοχή σας στο The Coming Genocide των Mass Infection, στο φεστιβάλ οικονομικής ενίσχυσης στο Πολυτεχνείο σε λίγες μέρες, με Mortal Torment στην Πάτρα 7 Μαρτίου και 28 Μαρτίου με Rotting Flesh στο Eightball. Πολύ πράμα.
Ναι μας πάει πολύ καλά το πράμα. Λογικό βέβαια γιατί έχουμε καλό μάναντζερ και τον πληρώνουμε καλά (καλά)! Εκτός από τα live στο SvenFest (το οποίο διοργανώνουμε εμείς, και στο Ρεμπέτικο το οποίο είναι το στέκι μας). Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε δίπλα σε τέτοιες μπάντες και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει.

Από τα live που παίξατε ήδη υπάρχει κάποιο που ξεχώρισε; Πως ήταν η φάση;
Κάθε live που έχουμε δώσει είναι ξεχωριστό. Να μιλήσω για SvenFest και Ρεμπέτικο που νομίζω είναι ο ορισμός του πάρτι; Όσον αφορά για το λάιβ με Mass Infection τιμή μας που μοιραστήκαμε το σανίδι.Μπάντα ογκόλιθος όσον αφορά την ελληνική σκηνή και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ μια ισχυρά ανοδική πορεία όσον αφορά την εγχώρια ακραία σκηνή. Και αναφέρομαι κυρίως στο χώρο του death, brutal death και grind ήχου όπου ανήκετε και εσείς. Ποιά είναι η δική σας οπτική πάνω στο θέμα;
Ναι υπάρχει μεγάλη άνοδος όσον αφορά την ακραία μουσική γενικά. Δεν ειναι απαραίτητα κακό. Τώρα αν είναι μόδα και ξεφουσκώσει θα το δείξει ο χρόνος.Πάντως το σίγουρο είναι οτι γουστάρουμε να βλέπουμε καινούρια άτομα στον χώρο.Είτε σαν μπάντες είτε σαν οπαδοί.

Κάποια μπάντα ή μπάντες που έχετε ξεχωρίσει;
Ειλικρινά είναι τόσες πολλές και καλές που δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον.Και δεν είναι διπλωματική η απάντηση μας….

Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια για τους Deacidified;
Κανονίζουμε κάποια live και όπως είπα γράφουμε καινούρια κομμάτια ώστε να κυκλοφορήσουμε το φουλ αλμπουμ.

Και τέλος θα ήθελα να μου πείτε την καλύτερη περσινή κυκλοφορία και εντός και εκτός συνόρων μιας και έγινε ο κακός χαμός από δισκάρες.
Πφφφφφφφφφ.Τι με βάζεις να κάνω τώρα.
Ελλάδα:Mass Infection – For I Am Genocide
Εξωτερικό: Cannibal Corpse – Α Skeletal Domain

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας παιδιά και χάρηκα που ήσασταν μαζί μας. Εύχομαι ότι καλύτερο για την μπάντα και ανανεώνουμε για το live σας με Mortal Torment και Vermingod στη Πάτρα.
Να’ σαι καλά Σπύρο.Και σε εσένα τα καλύτερα.Ραντεβού στην Πάτρα.

188