HESPERIA: “Metallvm Italicvm”

Εντάξει, πρόκειται για μια κυκλοφορία- ανέκδοτο… Το βλέπεις φίλε αναγνώστη και από το εξώφυλλο.

Οι Hesperia είναι από αυτές τις one-man μπάντες που ελέω της υπερφίαλης φύσης τους, παίρνουν πολύ πιο σοβαρά το ρόλο τους.

Το “Metallvm Italicvm” είναι το τέταρτο μέρος της τετραλογίας των Hesperia, βασισμένης στο “Eneide” του Βιργιλίου, ένα ποίημα που μιλάει για τη γέννηση της Ρώμης και της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Οι στίχοι είναι στα ιταλικά και το όλο ύφος αρκετά θεατρικό. Σκεφτείτε τους Virgin Steele στα χειρότερά τους, με περισσότερη έπαρση. Κάπως έτσι είναι οι Hesperia.

Ξεπερνώντας όμως το ότι το “Metallvm Italicvm” είναι ότι πιο συνθετικά αχρείαστο έχει περάσει από τα χέρια μου εδώ και καιρό, τολμώ να πω πως ενδεχομένως να αποτελούσε ένα καλό soundtrack παιχνιδιών τύπου God of War, ή ανάλογου επικού status.

Κατά τα άλλα, τι να σχολιάσω περαιτέρω… Οκ, δεν είναι όσο αστείο όσο φαντάζεστε, αλλά δε μπορώ να βρω κάποιο λόγο για να ξανακούσω την εν λόγω κυκλοφορία.

488

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.