DWELL: “Vermin And Ashes”

Όλο και πιο πλούσιος γίνεται ο χώρος του doom/ death metal ήχου τα τελευταία χρόνια με την Δανία να μπαίνει και αυτή δυναμικά στο παιχνίδι μέσω των ολόφρεσκων Dwell και του φετινού ντεμπούτου τους “Vermin And Ashes”.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα βρείς κάτι καινούριο και πρωτοποριακό στον συγκεκριμένο δίσκο. Έξι σχετικά μακροσκελείς συνθέσεις με τα γνωστά και μη εξαιρετέα χαρακτηριστικά ακούσματα του ιδιώματος. Βαριά κομμάτια, πότε αργόσυρτα και πότε πιο επιθετικά, βασισμένα στην death νοοτροπία των Asphyx, Entombed και θυμίζοντας αρκετά τους δικούς μας DreamLongDead, με την εμφάνιση ορισμένων πλήκτρων, όμορφα riff και mid- tempo περάσματα και φυσικά αυτό το αποπνικτικό σκοτάδι και μελαγχολία που βγάζουν οι συγκεκριμένες κυκλοφορίες.

Ωστόσο θα μπορούσαν να συντομεύσουν χρονικά τα instrumental κομμάτια “Pathless And Dormant” και ειδικά το “Become the Void” καθώς θεωρώ πως μπαίνεις από νωρίς στο νόημα τους και αν και αποτελούν καλές γέφυρες μεταξύ των υπόλοιπων συνθέσεων από ένα σημείο και μετά γίνονται σχετικά κουραστικά.

Για την ίδια την μπάντα, το “Vermin And Ashes” αποτελεί ένα καλό ντεμπούτο το οποίο βάζει σωστά θεμέλια για την μετέπειτα πορεία τους. Πιστεύω όμως πως αν δεν εξελίξουν την μουσική τους στις επόμενες δουλειές τους και δεν προσφέρουν κάτι το διαφορετικό στο στερέωμα δεν πρόκειται να προχωρήσουν και θα παραμείνουν στην αφάνεια. Γιατί τα έχουμε ξανακούσει αυτά και μάλιστα ακόμα πιο ποιοτικά.

Το “Vermin…” δεν πρόκειται να σου αλλάξει τη ζωή, όμως αποτελεί μια καλή εναλλακτική για τους φαν του είδους και καλό θα ήταν να τους έχουν στα υπόψιν.

425