DREAMLONGDEAD: “Arise Howling Darkness Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry”

Φόρα το σκάφανδρο σου και ετοιμάσου για μακροβούτι στο απύθμενο σκότος.

Όχι, δεν με βάρεσε η μαλακία στο κούτελο, κάτι δυνατότερο με κτύπησε και έχει τον τίτλο “Arise Howling Darkness”, δεύτερο πόνημα των Αθηναίων Dreamlongdead.

Αν δεν ξέρεις, το τι σημαίνει αυτό το όνομα πρέπει να ανοίξεις τα κουφάδια σου και να περιμένεις τον αργό θάνατο της doom κιθάρας να σε πάρει και να σε σηκώσει. Έχοντας πάρει το old school χρίσμα παλιού death metal ιδιώματος, περασμένο από αργόσυρτο σατανικό doom, οι DLD είναι το πρόσωπο του μουσικού “μίσους” στην ελληνική αγορά.

Σε αυτή τη δεύτερη προσπάθεια τους, όμως η παλάντζα γέρνει περισσότερο προς το death στοιχείο και στο εναρκτήριο “The Fallen Arise” ακούγονται ήχοι πρώιμων Entombed και ρυθμοί σουηδικού D-beat που εναλλάσσονται με νωχελικά σουρσίματα στην βρωμερή λάσπη.

3 κομμάτια όπως και στο πρώτο, με το μικρότερο να κοντεύει το δεκάλεπτο και τα άλλα δύο να ξεπερνούν τα δεκαπέντε. 3 μικρές ιστορίες που θα μείνουν καλά χαραγμένες στην αχόρταγη μουσικά ψυχή σου.

Το “Arise Howling Darkness Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry” ένα βήμα (ίσως και παραπάνω) πιο καλό και ολοκληρωμένο από το “Madness Dead Grave – Invocations Three To The ONES That Lurk At The Threshold”. Ήχος βαρύς, σκοτεινός και ασφυκτικός, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ακούγεται καλύτερα, αλλά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός και ζωντανά είναι ακόμα πιο κατακτητικός.

Να τους δείτε με την πρώτη ευκαιρία!

Φοράω τη μαύρη μου κουκούλα, περνάω τα χέρια εκατέρωθεν στα φαρδιά μου μανίκια και πάω με τη βοήθεια των DLD να κάνω το γείτονα μου να κατουρηθεί απάνω του!

492

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.