RUBY THE HATCHET: “Valley of the Snake”

Προκειμένου να ξεφύγουν ορισμένες μπάντες από το βραχνά του revival, αυτοπροσδιορίζονται ως “κάτι άλλο”, μπας και ξεχωρίσουν από το σωρό των wanna be ‘70s κυκλοφοριών.

Οι Ruby the Hatchet είναι revival, τελεία και παύλα. Με γυναίκα στα φωνητικά (τι μου θυμίζει…), έντονο doom στοιχείο (με την ευρεία έννοια) και γενικότερη oldschool φιλοσοφία.

Και παρότι θέλω να γκρινιάξω φουλ για το γεγονός πως η μπάντα διαθέτει τα ίδια στοιχεία με πολλές άλλες πλέον, δίχως να έχει να προτείνει κάτι καινούργιο, οι συνθέσεις του “Valley of the Snake” δε με αφήνουν! Μπα, δε μιλάμε για κάποιο αριστούργημα, αλλά το album των Ruby the Hatchet είναι τόσο καλό που δικαιολογεί απευθείας την ύπαρξή του και δη, του group και τις επιλογές του.

Μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις, αρκετή ψυχεδέλεια (όχι κουραστική), άμεσες επιρροές από τα ‘70s, heavy, μελωδικό σε σημεία και τέλος πάντων, παρότι κινείται σε απόλυτα safe μονοπάτια, πάρα (πάρα) πολύ καλό.

Οι λάτρεις του είδους, έχουν κάθε λόγο να ασχοληθούν με τη μπάντα, ενώ το “Valley of the Snake”, σα σύνολο, αποδεικνύει πως το revival δε θα ξεφτίσει εύκολα. Εύγε!

536
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1403 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*