BURNING SAVIOURS: “Unholy Tales From The North”

Με όνομα δανεισμένο από τραγούδι των ημίθεων Pentagram, οι σουηδοί Burning Saviours (τους οποίους δεν έχω ξανακούσει, αλλά σίγουρα θα τσεκάρω όλη την δισκογραφία τους – 5 full length album και με την μπάντα ανενεργή για μια τριετία περίπου) με το νέο τους “Unholy Tales From The North” καταφέρνουν και συγκινούν με το πρωτόγονο heavy / rock τους.

Κάπου ανάμεσα στα 4 πρώτα album των Black Sabbath, η μουσική των Burning Saviours είναι σαφέστατη συνθετικά. Πρωτόγονο heavy rock, με λαμπάτο ήχο, το πισωγύρισμα των 40 και κάτι ετών δεν έχει να προσφέρει τίποτα λιγότερο από ανέμελες ατμόσφαιρες, παραπέμποντας σε αρχέγονες μορφές έκφρασης και σε τεχνικό επίπεδο.

Τα “Inside my Mind”, “And the Wolfs Cried Out” και το ομώνυμο, είναι αρκετά καλά τραγούδια και το σίγουρο είναι ότι αν είσαι “παλιακών” διαθέσεων, το “Unholy Tales From The North” θα σε ανταμείψει με ένα κεφάτο άκουσμα, που δεν απαιτεί πολλή σκέψη. Βάζεις ποτάκι, αράζεις και το απολαμβάνεις. Για underground κατάσταση στον φουλαρισμένο χώρο του revival rock, πολύ καλό.

509

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.