STRIFE: Ζωντανά στην Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι Καλιφορνεζοι STRIFE σχηματιστηκαν το 1991 και η συμβολη τους στην hardcore μουσικη σκηνη, τους αναδεικνυει σε ενα απο τα σημαντικοτερα συγκροτηματα της δεκαετιας του ’90.
Το πρωτο τους album, ‘One Truth’, ηρθε το 1994 απο την Victory Records και τους τοποθετησε στα 3 καλυτερα συγκροτηματα της εταιρειας μεταξυ των Earth Crisis και Snapcase.
Το 1997 θα κυκλοφορησουν το δευτερο album, ‘In This Defiance’, που περιειχε συνεργασιες με μουσικους οπως Chino Moreno (Deftones), Dino Cazares (Fear Factory) Igor Cavalera ( Sepultura, Cavalera Conspiracy). Το ‘In This Defiance’ ετυχε μεγαλου σεβασμου απο την straight edge/hardcore μουσικη κοινοτητα.
Δυο χρονια αργοτερα οι Strife θα σταματησουν, για να επιστρεψουν το 2000 με το album ‘Angermeans’ που  ηταν μια πιο ωριμη και προσηλωμενη συνεχιση του ‘In This Defiance’.  Με σαφως πιο μεταλλικες επιρροες, θα δεχτουν επικρισεις απο πρωην οπαδους, τοσο για την νεα μουσικη τους κατευθυνση οσο και για την απομακρυνση τους απο το straight edge.
Απο το 2001 οι Strife ξεκινουν να περιοδευουν και παλι συστηματικα σε Ευρωπη, Νοτια Αμερικη, Ην. Πολιτειες, Ιαπωνια (μαζι με τους Floorpunch).
Το Φεβρουαριο του 2012 το συγκροτημα βρεθηκε στην Βραζιλια για την ηχογραφιση του ‘Witness A Rebirth’, το οποιο οπως σχολιαζει ο κιθαριστας τους, Andrew Kline, βρισκεται στα χναρια του ‘In This Defiance’.
Στο συγκεκριμενο album τα καθηκοντα στα drums, κατα την ηχογραφιση, ανελαβε ο Igor Cavalera.
Οι Strife ερχονται για πρωτη φορα στην Ελλαδα και θα βρεθουν στην σκηνη του Ground Zero club, την Παρασκευη 13 Φεβρουαριου.

Special guest: Eden Demise,  Psycorepaths.

Tιμη εισιτηριου: 17e ( προπωληση/ περιορισμενα), 20e (ταμειο).
Εναρξη συναυλιας:  21.30, πορτες: 21.00 .

175