EMBRYON

Οι βρετανοί EMBRYON που πρόσφατα έκανα το ντεμπούτο τους με το ομώνυμο album τους, μας μίλησαν για όλα όσα μπορεί να ονειρεύεται μια νέα μπάντα και για τα μουσικά δεδομένα σήμερα!

Είστε μια ομάδα μουσικών με διαφορετικές μουσικές επιρροές. Πως αποφασίσατε να παίξετε melodic και hard rock ρυθμούς;
Παρ’ όλο που χουμε διαφορετικά μουσικά backgrounds και επιρροές, όλες περιστρέφονταν κάπως γύρο απ’ το powerful και το melodic rock. Δεν αποφασίσαμε τίποτα, το στυλ μας βγήκε φυσικά μέσα απ’ την ανάμιξη όλων αυτών των διαφορετικών επιρροών.

Είστε αρκετά αισιόδοξοι όσον αφορά μια διεθνή καριέρα;
Όποιος μουσικός πει ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει διεθνή καριέρα και η μουσική του να ακούγεται και να αναγνωρίζεται παγκόσμια, είναι μεγάλος ψεύτης! Έχουν γίνει κριτικές και μάλιστα πολύ καλές, στο debut album μας από πολλές χώρες, άρα κάτι υπάρχει στη μουσική μας που την κάνει να ξεπερνάει με ευκολία τα αγγλικά σύνορα. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά κι εμείς δουλεύουμε σκληρά για να το κάνουμε να συμβεί.

Πιστεύετε ότι τα social network sites είναι ένα καλό μέσο προώθησης για τις νέες μπάντες στις μέρες μας;
Ναι, είναι πολύ χρήσιμα ειδικά όσο αναφορά την επικοινωνία με τους fans και ένα επαγγελματικό περιβάλλον που μπορεί να βοηθήσει μικρές μπάντες που δεν έχουν δισκογραφική εταιρεία. Απ’ την άλλη βέβαια αν “υπάρχεις” μόνο μέσω ενός προφίλ σε ένα τέτοιο ιστότοπο είναι δύσκολο να προωθηθείς, καθώς τα παραδοσιακά μέσα (περιοδικά αλλά και web zines και άλλα media) είναι πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο μπορείς να δημοσιεύεις κριτικές και άρθρα έτσι ώστε να ξέρει το κοινό σου ότι υπάρχεις ακόμα και τα πας καλά.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο δυναμική σύνθεση σας σε αυτό το album;
Εξαιτίας των διαφορετικών επιρροών καθένας μας έχει το δικό του αγαπημένο τραγούδι. Ωστόσο το “Don’t Believe” θα τραβήξει σίγουρα πολύ κόσμο εξαιτίας του “punkish” feeling του, αλλά και το πρώτο μας single “Clone” είναι ιδιαίτερα δυνατό και σκοτεινό. Μάλιστα πρόσφατα μιξαρίστικε απ τον Dan Goudie (Kt Tunstall, Depeche Mode, etc…) και θα οπτικοποιηθεί σύντομα από έναν πολύ ταλαντούχο Βρετανό σκηνοθέτη. Θα χαρούμε πολύ να σας το παρουσιάσουμε!

Είστε επηρεασμένοι από συγκροτήματα όπως οι Metallica και οι Foo Fighters. Θα θέλατε να παίξετε ως supporting act για κάποια απ’ αυτές τις μπάντες;
Σίγουρα θα πεθαίναμε γι αυτό! Ο Dave είναι τόσο μεγάλος fan των Metallica! Νομίζω τους έχει παρακολουθήσει Live γύρω στις 30 φορές! Αν του το ζητούσες θα έπαιζε όλο το set του James Hetfield για πλάκα! Φυσικά και θα θέλαμε να παίξουμε στην ίδια σκηνή με μεγάλα ονόματα. Θα ήταν υπέροχο!

Αν κάποιος σας ζητούσε να γράψετε ποιο εμπορική μουσική, θα θυσιάζατε μια πετυχημένη καριέρα μόνο και μόνο για να εξακολουθήσετε να υπηρετείτε το είδος μουσικής που αγαπάτε;
Δεν είμαι σίγουρος για το τι εννοείς με τον όρο “εμπορική μουσική” για να είμαι ειλικρινής. Η metal και η rock είναι τρομερά δημοφιλείς ανά τον κόσμο και δεν ανήκουν πλέον στο περιθώριο της μουσικής βιομηχανίας. Δε θεωρώ ότι οι Metallica για παράδειγμα, θυσίασαν κάτι στο τελευταίο τους album και παρ’ όλα αυτά πούλησαν εκατοντάδες αντίτυπα παγκοσμίως. Το ίδιο και οι Slipknot, οι Iron Maiden, και λοιποί, και για να πωλούν πολλά αντίτυπα σημαίνει ότι είναι εμπορικά επιτυχημένοι. Τώρα αν με ρωτάτε αν θα παίζαμε R n’ B ή ποιο εμπορικά είδη μουσικής έτσι ώστε να κάνουμε μια επιτυχημένη καριέρα τότε, όχι για το Θεό! Πρώτον σιχαίνομαι αυτή τη μουσική, δεύτερον παίζω αποκλειστικά rock και metal και τρίτον τέτοια ήδη μουσικής δε χρειάζονται καν μουσικούς! Ένας υπολογιστής και ένας καλός παραγωγός είναι αρκετοί, επομένως δε θεωρώ ότι κάτι τέτοιο μας εκφράζει ως μπάντα.

Συνέντευξη στη Φιλίππα Δημητριάδη

227