Metal Guesthouse Vol.2 (23/01/2015) An Club

Μια πολύ ανεβαστική μορφή του Metal Guesthouse έλαβε σάρκα και οστά σ’ αυτή την δεύτερη διοργάνωση του στον χώρο του An Club.

Η πρώτη εκ των πέντε μπάντα που εμφανίστηκε ήταν οι Friend of Gods, οι οποίοι ξεκίνησαν το show με έναν ιδιαίτερα δυνατό και εκκεντρικό τρόπο. Η μουσική τους αρέσκεται στο να μην περιορίζεται, αλλά αντ’ αυτού να διευρύνεται από post-mathcore σε μουσικές πειραματικές ενώσεις funk και punk ήχων, πότε με γρήγορη ένταση και πότε με περισσότερο χαλαρή, αλλά με την εγρήγορση να παραμένει καθ’ όλη την διάρκεια του set τους. Το όλο σκηνικό εξελίχθηκε καλά, η μπάντα έδειξε να ξέρει τι κάνει και να το απολαμβάνει με το κοινό που είχε καταφέρει να παρευρεθεί από… σχετικά νωρίς για να τους παρακολουθήσει.

Δεύτεροι ήρθαν οι Blame Kandinsky, με ολίγον τι περισσότερο στρωτό ήχο και πιο συγκεκριμένες βλέψεις από την μουσική τους. Full mathcore συνθέσεις με μπόλικη ενέργεια και καθόλου διακριτική σκηνική παρουσία. Ο υποψιασμένος ακροατής της βραδιάς θα πέρασε όμορφα και θα εκτίμησε την “μαχητικότητα” που έβγαλε η μπάντα, ενώ αυτός που δεν θα απολάμβανε και τόσο το mathcore απλά θα πέρασε την ώρα του χαζεύοντας όσους είχαν απορροφηθεί από τους πέντε μουσικούς της σκηνής. Το group δείχνει να παλεύει σκληρά για το πρώτο του επίσημο album, με τις ιδέες που παρουσίασε να αποτελούν καλούς οιωνούς.

Οι Furor που εμφανίστηκαν μετά είχαν εμφανώς μεγαλύτερη “βάση” από οπαδούς στον χώρο. Κατανοητό φυσικά, μιας και μετράνε μιάμιση δεκαετία σχεδόν, έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους και ορισμένα επιτυχημένα demo/ EPs που μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν. Υπό μοντέρνους και, ενίοτε, μελωδικούς hardcore ήχους η τετράδα έδειξε όλα της τα πρόσωπα και φρόντισε να εκτελέσει τις καλύτερες για τους οπαδούς της συνθέσεις, επιφυλάσσοντας και μια νέα από τον επόμενο δίσκο τους που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει εντός του έτους. Ο ήχος τους δείχνει να μην έχει ωριμάσει ακόμα, αλλά αυτό ίσως και να λειτουργεί θετικά.

The Darkstar για την συνέχεια του show, με τον τραγουδιστή τους να επανέρχεται στη σκηνή μετά από ένα σύντομο guest στους προκατόχους τους. Σε όμοια μουσικά μονοπάτια με περισσότερο rock n’ roll αισθητική, η τετράδα έδειξε μεγάλη εμπειρία και πολύ καλή σύνδεση με το κοινό, πέραν φυσικά των εξαιρετικών τραγουδιών που επέλεξαν να εκτελέσουν, κάτι που το έκαναν άψογα. Το πρώτο τους album, το επονομαζόμενο “Our Darkest Secrets”, έχει βρει ήδη σπίτι σε πολλούς ακροατές που το βράδυ της Παρασκευής το άκουσαν να ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο.

Με τον πέμπτο δίσκο τους προ των πυλών, οι Trendy HooliGuns πάτησαν πόδι στην σκηνή του An Club ως οι headliners του δεύτερου Metal Guesthouse. Η πλειοψηφία του κόσμου είχε φτάσει στο venue για αυτούς και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη κι όλας στιγμή. Η μπάντα κέρδισε το στοίχημα από τα αποδυτήρια και κατάφερε να κάνει τους παρευρισκόμενους ότι θέλει με την τεράστια ορμή τους, τον αυθορμητισμό τους και την ανεξάντλητη διάθεση τους. Αναμφίβολα μια από τις εγχώριες μπάντες που θα έπρεπε να παρακολουθήσει κανείς live με την πρώτη ευκαιρία, καθώς ο άσσος που κρύβουν στο μανίκι τους είναι η απόλυτη metal με rock n’ roll attitude εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η πόλη.

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

409