BATTLE OF THE BANDS, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου @ An Club

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν:

BATTLE OF THE BANDS 2014-15 Athens Calling

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Doors open: 18.30 / Gig starts: 19.00
Είσοδος: 6€

Leg 4 line-up

MAD JOHN THE WISE
MATERIAL VIBE
SUBFIRE
TETRACTYS
WARSHIP
WASH OF SOUNDS

* Λόγω του διευρυμένου line-up, από τη συγκεκριμένη βραδιά θα προκύψουν 2 νικητές.

FB Event: www.facebook.com/events/664355573690129

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

MAD JOHN THE WISE

Οι Mad John the Wise είναι ένα progressive metal/rock συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2011 όταν ο Δημοσθένης έψαχνε μουσικούς ώστε να σχηματίσει μια καινούρια μπάντα. Πρώτα μίλησε με τον Δημήτρη και τον Ορέστη, δυο καλούς φίλους και συμφοιτητές στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτοί κάλεσαν τον Σπύρο με τον όποιο είχαν παίξει μουσική στο παρελθόν και οι 4 τους μαζεύτηκαν για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου του 2011 και έκαναν φασαρία. Από τότε παίζουν μαζί μουσική. Έχοντας ποικίλα ακούσματα, από punk σε stoner και από metal σε folk, αποφάσισαν να παίζουν μουσική χωρίς περιορισμούς ως προς το είδος και να αφήσουν τον τρελό-Γιάννη τον σοφό να τους οδηγήσει όπου αυτός ήθελε.
Η μπάντα ηχογράφησε το πρώτο ομώνυμο ΕP της το 2014. Τη σύνθεση αποτελούν οι Δημοσθένης Ιωάννου (κιθάρα/φωνή), Ορέστης Κατσαρός (μπάσο), Δημήτρης Ντόλκας (κιθάρα) και Σπύρος Στεφανής (τύμπανα).

http://www.facebook.com/MadJohnTheWise
http://soundcloud.com/mad-john-the-wise
http://madjohnthewise.bandcamp.com/


MATERIAL VIBE

Οι Material Vibe σχηματίστηκαν από τον Γιώργο Γ. (μπάσο/φωνή) και τον Πέτρο Β. (τύμπανα) τέλη του 2012 όπου έκαναν jam με φίλους. Τον Μάιο του 2013 προστέθηκε ο Γιώργος Γ. (κιθάρα) και σχηματίστηκε η πρώτη μορφή της μπάντας σαν τρίο, καθώς και γράφτηκαν τα πρώτα δείγματα κομματιών. Η ανάγκη για μία πολύπλευρη μουσική έκφραση απαίτησε την προσθήκη ενός ακόμα μέλους σε κιθαριστικά καθήκοντα και άμεσα άρχισε η αναζήτηση. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Χάρης Σ. (κιθάρα) προστέθηκε στο συγκρότημα. Από εκεί και πέρα, άρχισε η σύνθεση κομματιών υπό το νέο μοτίβο με νέες μουσικές ιδέες πάνω στα ήδη υπάρχοντα κομμάτια καθώς και τη δημιουργία νέων. Παράλληλα, άρχισαν και οι ζωντανές εμφανίσεις, με εφαλτήριο τη συμμετοχή στον διαγωνισμό συγκροτημάτων του Remedy Club. Μετά από δύο ζωντανές εμφανίσεις πρόβαλαν στο κοινό τη δουλειά τους και κατέλαβαν τη 2η του διαγωνισμού. Οι Material Vibe συνεχίζουν τις live εμφανίσεις τους καθώς και τη σύνθεση νέων κομματιών για την ηχογράφηση και κυκλοφορία του ντεμπούτου τους.

http://www.facebook.com/mtrlvibe
http://soundcloud.com/materialvibe/vital-venom

SUBFIRE

Τον Μάρτιο του 2004 τρεις φίλοι, ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου (κιθάρα/φωνητικά), ο Κώστας Μαλκογιάννης (κιθάρα) και ο Συμεών Σανιδάς (τύμπανα) σχημάτισαν ένα heavy metal συγκρότημα, το οποίο έκανε αρκετές εμφανίσεις στη Λιβαδειά (τη γενέτειρά τους) και τις γύρω περιοχές, παίζοντας κυρίως διασκευές των Metallica. Το 2005, τα μέλη του συγκροτήματος με το όνομα Subfire, ξεκίνησαν να δημιουργούν τα δικά τους τραγούδια, με αποτέλεσμα το πρώτο demo (“Freedom of Heaven”) να κυκλοφορήσει το 2007. Το επόμενο έτος το line-up και το μουσικό στυλ εξελίχθηκαν και η σοπράνο Κατερίνα Κώτσου έγινε μέλος του συγκροτήματος. Το 2009 κυκλοφόρησε το promo “Immortality” και έπειτα το γκρουπ έκανε εμφανίσεις σε αρκετές συναυλίες και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το καλύτερο δείγμα του μοναδικού ήχου του συγκροτήματος ήταν το EP “Vanished Hopes” το οποίο περιλαμβάνει 5 τραγούδια και κυκλοφόρησε το 2013. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο κεντρικός κιθαρίστας και συνθέτης, Κώστας Μαλκογιάννης, αποχώρησε από το συγκρότημα, συνεχίζοντας όμως τη συνεισφορά του από άλλη έδρα. Ο Γιώργος Λαρεντζάκης (κιθάρα/φωνητικά/σύνθεση) πήρε τη θέση του το 2012 και μετά τις αποχωρήσεις των δύο φίλων (Κώστας Καφρίτσας – πλήκτρα και Θανάσης Σαράντης – μπάσο) το 2014 το line-up άλλαξε για ακόμα μια φορά. Το πρώην μέλος των Korrigan, Μάνος Νικόλαινας (πλήκτρα) και ο Ρίντρα Ράντο (μπάσο), έγιναν μέλη του συγκροτήματος το ίδιο έτος. Οι Subfire έχουν ξεκινήσει την ηχογράφηση του πρώτου διπλού full-length άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.

http://www.metal-archives.com/bands/Subfire/3540382482
http://www.facebook.com/pages/Subfire/128875243896975
http://soundcloud.com/subfireband
http://subfire.bandcamp.com/album/vanished-hopes
http://www.youtube.com/user/subfireband?spfreload=10

TETRACTYS

Οι Tetractys σχηματίστηκαν το 2013 από τον Σωτήρη Αλεβίζο και τον Φιλοποίμενα Αρβανίτη, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για την metal μουσική, βασισμένοι στην δυνατή μουσική τους χημεία. Η σημερινή και τελική μορφή της μπάντας ολοκληρώθηκε μετά από μερικούς μήνες, ψάχνοντας για μουσικούς που θα μοιράζονταν το ίδιο πάθος. Αυτοί είναι ο Joni Moas, ο Νικόλας Παναηλίδης και ο Παύλος Κολιόπουλος. Η μπάντα εστιάζει κυρίως στο groove και τα βαριά riffs, επηρεασμένη από συγκροτήματα όπως οι Lamb of God, οι Pantera, οι In Flames και οι Gojira, συνοδευόμενα από brutal φωνητικά. Έχοντας αρκετά κομμάτια στην κατοχή τους, στοχεύουν να παίξουν σε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούν, και να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP στο άμεσο μέλλον. 

http://www.facebook.com/tetractysband
http://www.youtube.com/tetractysband
http://soundcloud.com/tetractysband


WARSHIP 

Οι Warship είναι μια κλασική heavy metal μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2003 και ιδρυτής είναι ο Καπετάν Φόρης. Η ιστορία τους ξεκινάει το 1999. Τότε μια παρέα από γνήσιους μεταλλάδες αποφάσισε να πιάσει τα όργανα και να παίξει καθαρό heavy metal. Πολύ σύντομα η δημιουργία της πρώτης μπάντας ήταν γεγονός. Το όνομα αυτής Κόκκαλο. Κυκλοφόρησαν 2 album και παρότι έδωσαν μόνο 4 live, όσοι παραβρέθηκαν σε αυτά δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ. Μετά από τη διάλυση της μπάντας ο Καπετάν Φόρης προχώρησε στην δημιουργία των Warship. Το πρώτο επώνυμο demo ήταν ήδη έτοιμο το 2004. Το δεύτερο demo εμφανίστηκε στα τέλη του 2006 με τον τίτλο “Attack”. Με την προσθήκη του Πάνου Καΐδη στην κιθάρα, του Βαγγέλη Τίγκα (πρώην Κόκκαλο) στο μπάσο και του Χρήστου Καλυμούκου στα τύμπανα, οι Warship κυκλοφόρησαν το 2010 το πρώτο τους επίσημο album με τον τίτλο “The First Wave”. Οι κριτικές που δέχτηκαν, ήταν άριστες. Το γκρουπ άρχισε τις προετοιμασίες για την πρώτη του εμφάνιση. Ο Χρήστος Καλυμούκος αποχώρησε από την μπάντα και τη θέση του πήρε ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος ντράμερ που ακούει στο όνομα Στέλιος Κολοκυθάς. Μετά από μερικούς μήνες προετοιμασίας το πρώτο live των Warship πραγματοποιήθηκε στο Lazy Club στις 12/12/2011. Οι μηχανές του πολεμικού πλοίου είχαν πάρει μπροστά και τίποτα δεν μπορούσε να το σταματήσει.  Μετά από την ολοκλήρωση των live και αφού κάλυψαν όλα σχεδόν τα rock club της Αθήνας, οι Warship πήραν την απόφαση να γράψουν καινούριο υλικό. Αυτή τη στιγμή η μπάντα βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί το δεύτερο επίσημο album της με τον τίτλο “The Second Wave”. Τη σύνθεση αποτελούν οι Καπετάν Φόρης Ντρίκος (κιθάρα/φωνητικά/μπάσο), Κύριος Γκρέτσας Γιώργος (φωνητικά), Κύριος Φώτης Δουμάς (τύμπανα), Κύριος Στέλιος Κολοκυθάς (τύμπανα), Κύριος Βαγγέλης Τίγκας (μπάσο/κιθάρα/φωνητικά) και Κύριος John Bleasdale (κιθάρα).

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.warship.gr
http://www.facebook.com/WARSHIPHEAVYMETAL
http://www.youtube.com/user/WarshipHeavyMetal


WASH OF SOUNDS 

Οι Wash of Sounds  είναι μια 5μελής rock/hard rock μπάντα που αποτελείται από τη Ναϊρούζ (φωνητικά), τον Δημήτρη (κιθάρα), τον Κώστα (κιθάρα), τον Ηλία (μπάσο) και τον Πάνο (τύμπανα). Οι διαφορετικές μουσικές τους προσωπικότητες έχουν συμβάλλει μ’ ένα διαφορετικό τόνο χρώματος στον ήχο της μπάντας. Η μίξη αυτών των χρωμάτων έχεις ως αποτέλεσμα τους Wash of Sounds, οι οποίοι τόσο με διασκευές όσο και δικά τους κομμάτια, έρχονται να μας θυμίσουν, σε μια εποχή συμβατικότητας και απάθειας, ότι το rock είναι ζωντανό.

http://www.facebook.com/washofsounds

*********

Λίγα λόγια για το BATTLE OF THE BANDS:

Το BATTLE OF THE BANDS 2014-2015 / Athens Calling διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή στο An Club έως τον Μάιο, με τους εξής όρους:

• Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).
• Νικήτρια κάθε συναυλίας αναδεικνύεται η μπάντα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Τα συγκροτήματα που έχουν επικρατήσει σε κάθε βραδιά, θα συγκεντρωθούν την άνοιξη του 2015 σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού, τον Μάιο του 2015. Ο νικητής του Διαγωνισμού θα προκύψει από ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχει το κοινό και κριτική επιτροπή.
• Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες και άλλες προσφορές από τους χορηγούς της εκδήλωσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα αναλυτικά.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (με την ένδειξη “Αθήνα”) και στο 6948 880-532.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.facebook.com/groups/BattleOfTheBands.Athens
http://www.facebook.com/groups/jnegris (Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης)
http://www.i-JUKEBOX.gr
http://www.facebook.com/overthetop.promotion

Χορηγοί:

G.O.D. RECORDS | BASELINE STUDIOS
BACKSTAGE STUDIOS | MADE IN HELL STUDIO
JOHNNY VAVOURAS RECORDING PRODUCTIONS
THE DRUMSTORE | FULL MOON STORE | CONCERT PHOTOS

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ROCKWAY | GREEK REBELS | MIX GRILL | ROCK ADDICTION
IN2LIFE | ROCK GREECE | RECKONING HOUR | HARD MUSIC
FULL THROTTLE RADIO SHOW | SUMMER RAIN ROCK RADIO
ROCKAROLLA RADIO | SINAVLIA | KOURDISTIRI
BLOOD BROTHERS RADIO | LUST RADIO | BEATER 

186