X-MAS EXPLODE FEST (24/12/14) An Club

Αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της εορταστικής περιόδου για τους φίλους της εγχώριας rock και metal σκηνής το X-Mas Explode Fest, το οποίο πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια φορά με τους μεγάλους Nightstalker στην θέση του headliner.

Οι πόρτες άνοιξαν με μια μικρή καθυστέρηση του ανακοινωμένου προγράμματος, γεγονός πραγματικά αδιάφορο για δύο κύριους λόγους: η εορταστική φύση της βραδιάς επηρέασε εμφανώς όλους όσους είχαν φροντίσει να φτάσουν στο venue από νωρίς. Εκτός αυτού όμως, όλοι όσοι επέλεξαν το festival αντί του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν ήταν αποφασισμένοι να του αφιερωθούν μέχρι τις αρκετές πρώτες ώρες των Χριστουγέννων. Κάτι που συνέβη.

Πρώτο συγκρότημα που εμφανίστηκε είναι ένα από τα εγχώρια που δίνουν απεριόριστες ευκαιρίες στον κόσμο να το παρακολουθήσει: οι Automaton. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν ένα αργό ξεκίνημα μέσω του αρκετά ογκώδους doom της πενταμελούς ομάδας, που όμω ταίριαξε με την συνέχεια, παρόλο που η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων προτίμησε να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις οποίες έφτασε στον χώρο της συναυλίας. Ίσως ένα από τα αρνητικά του να ξεκινάς νωρίς σε ένα festival που θα τραβήξει.

Στροφή στο rock με έξυπνες και μελωδικές ψυχεδελικές τάσεις από τους Headquake λίγο αργότερα, μια μπάντα που μαγνήτισε το ενδιαφέρον του όλο και μεγαλύτερου κοινού. Το μεγάλο τους χαρτί ήταν οι γερές και πιο δυνατές στιγμές τους, στις πιο heavy κιθαριστικές ενορχηστρώσεις, εκεί όπου αποτύπωναν μερικά από τα καλύτερα riffs τους. Ο ήχος τους ευνόησε αρκετά, τουλάχιστον μέχρι στο σημείο να κερδίσουν με ευκολία τον σεβασμό όσως τους άκουσαν.

Οι Semen of the Sun που ανέβηκαν στην σκηνή αμέσως μετά είναι ακόμα μια μπάντα που πραγματοποιεί live shows σε συχνή βάση. Ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό, οι 3 δημιουργοί του επιτυχημένου “Those Pills” έδωσαν πραγματικά μια αξιομνημόνευτη εμφάνιση μπροστά από το πλέον γεμάτο (αλλά όχι ασφυκτικά) An Club. Ανεξάντλητοι και ευδιάθετοι, οι Αθηναίοι άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο στους headliners.

Οι Nightstalker λοιπόν ξεκίνησαν για άλλη μια φορά να παρασέρνουν το κοινό που είχαν εκείνη την φορά μπροστά τους στην τρέλα και στον κόσμο που μόνο εκείνοι ξέρουν να χειρίζονται άψογα. Ειδικά όμως στην προκειμένη περίπτωση, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό μια αγαπημένη παράδοση, κοινό και μπάντα έγιναν ένα μέσα στο χάος των μουσικών που αγαπήθηκαν για τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Το φαινόμενο Nightstalker δείχνει να εμφανίζεται όλο και καλύτερο από live show σε live show, ιδιαίτερα εντός του 2014 που πραγματοποίησε αρκετά και σημαντικά σε ολόκληρη την χώρα. Παρόλα αυτά, δεν δόθηκε τρομερά μεγάλο βάρος τόσο στην σκηνική παρουσία και το πόσο έμπειρη δείχνει η συνολική εικόνα τους, αλλά στο πιο χαλαρό και stoner stylized show που ρόκαρε χωρίς όρια μπροστά από αφηνιασμένους οπαδούς που ζητούσαν περισσότερο δίχως τέλος.
Όσο κλισέ και αν ακούγεται (ελέω ετήσιας επανάληψης του σχόλιου) αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει το μουσικό 2014 για τους φίλους του stoner. Ευχές για το επόμενο…

359