CRIPPER: “Hyena”

Πρώτη και καθοριστική επαφή μου με τους Cripper. Και λέω καθοριστική επειδή μέσα από το φανταστικό “Hyena” πραγματικά τους λάτρεψα.

Τέταρτο σε σειρά full- length τους μέσα σε οχτώ χρόνια και πρώτο κάτω από την σκεπή της Metal Blade Records (όχι που θα τους ξέφευγαν). Η μπάντα παίζει μια μίξη παλιού και μοντέρνου thrash με αρκετά death στοιχεία θυμίζοντας που και που Testament και Holy Moses. Εμένα βέβαια η πρώτη μπάντα που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας τους Γερμανούς είναι οι Ολλανδοί Izegrim (τσεκάρετε αν δεν τους ξέρετε οπωσδήποτε).

Η πορεία τους είναι όλο και πιο ανοδική παίζοντας σε γνωστά φεστιβάλ ανα τον κόσμο και υπογράφοντας στην γνωστή δισκογραφική. Και το “Hyena” είναι η απόδειξη όλων αυτών. Πιο heavy από τις προηγούμενες δουλειές τους με αρκετές groovy στιγμές, ξεσβερκιάζει σε κάθε ακρόαση του. Κάθε κομμάτι του εκφράζει τον χαρακτήρα της μπάντας όπως το ομότιτλο, οι κομματάρες “Bloodshot Monkey Eye”, “The Origin”, “The Jackhammer”, το πιο mid-tempo με το καταπληκτικό refrain “7’’” και φυσικά το πιο ψυχεδελικό (μέχρι ένα σημείο) “Pure”. Και όλα αυτά με τα φωνητικά της Britta Gortz να καθηλώνουν για ακόμα μια φορά. Όπως και το ψαρωτικό εξώφυλλο εξάλλου.

Το καινούριο πόνημα των Γερμανών είναι χωρίς υπερβολές δισκάρα. Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δείχνει τις ικανότητες του σχήματος και σίγουρα σταθμός στην δισκογραφία τους. Ικανότητες που θα τους οδηγήσουν σε ψηλά επίπεδα. Δώστε βάση.

514