143- Rockin’ Around the Christmas Tree

Γιορτές πλησιάζουν…

Τα δέντρα έχουν στολιστεί από το τέλος του προηγούμενου μήνα και οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
α) σε αυτούς που συμπεριφέρονται λες και τα Χριστούγεννα και ο ερχομός του νέου έτους θα αλλάξουν τις ζωές τους,
β) σε εκείνους που μιζεριάζουν αυτήν την εποχή και θέλουν να επιβάλλουν τη μιζέρια τους παντού, και
γ) σε εμάς που περιμένουμε απλά τα δώρα και τα μελομακάρονα και τίποτα παραπάνω

Ήθελα να γράψω μερικές αράδες για το Ρωμανό, αλλά έχουν ειπωθεί τόσα που είναι μάλλον περιττό.

Έλεγα να ασχοληθώ με τα νέα video που αποδεικνύουν πως κάποιοι κουκουλοφόροι είναι απλά ασφαλίτες, ή με αυτά που γενικά ρεζιλεύουν για πολλοστή φορά την ελληνική αστυνομία.

Και αυτό ανούσιο εν τέλει… Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελίδη…

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να ποστάρω ένα μάτσο ωραίες φωτογραφίες σχολιάζοντας κάποια μουσικά τεκταινόμενα, έτσι για το καλό (σε μουσικό site βρισκόμαστε άλλωστε).

Περί Black Keys…
Από τη μια κρατάω μικρό καλάθι σε ότι αφορά τα ονόματα που θα supportάρουν το σχήμα, αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατό να μην επικροτήσω το ότι θα δούμε επιτέλους ένα συγκρότημα που κάνει θραύση σε ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και χρόνια. Και ας κυκλοφόρησε φέτος ίσως τον πιο μέτριο δίσκο του.

Περί μεταλλάδων που κράζουν τους Black Keys…
Δικαίωμα του καθενός να του αρέσει αυτό που θέλει. Αλλά βρε αδερφέ με το δερμάτινο μπουφάν με τα ραφτά και τα αραιωμένα, δήθεν μακριά, μαλλιά, τι ακριβώς ήθελες; Τους Γουόρλορντ ή τους Σάξον ξανά; Και θύμισέ μου σε παρακαλώ, πόσοι μαζευτήκατε όταν ήρθαν δαύτοι; Νταξ, πάντα παίζει βέβαια και μια ακόμη “τελευταία” τουρνέ του Ντιάννο…

Περί System of a Down…
Κάθε χρόνο υπάρχει μια αναμπουμπούλα για τον ερχομό τους και κάθε φορά τα ίδια… Πιάνονται όλοι από μια λεπτομέρεια ή από μια εμπνευσμένη ανάρτηση κάποιου zine και εν τέλει μένουμε όλοι με το πέος στο χέρι. Τα ίδια και με Bruce Springsteen κτλ κτλ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: άπαξ και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, μην πιστεύετε τίποτα!

Περί Rockwave 2015 (γενικά)…
Ομολογουμένως έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα για φέτος, αλλά με δεδομένο τη μεγάλη αμοιβή των προαναφερθέντων Black Keys, δεν ξέρω το κατά πόσο η Didi, από εκεί που για οικονομικούς λόγους έφερνε Χαρούλη, Active Member και Μποφίλιου ως headliners, θα βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να υπάρξει ένα τριήμερο festival εφάμιλλο τουλάχιστον με εκείνο που τιμούσαμε συχνά πυκνά μεγαλώνοντας, ασχέτως εάν θα εξακολουθήσει να απέχει παρασάγγας από αυτά του εξωτερικού. Από την άλλη, έμαθα κάποια ονόματα, τα οποία εάν όντως ισχύουν (είπαμε… δίχως επίσημη ανακοίνωση δε λέμε τίποτα!), τότε η εταιρεία ετοιμάζει full comeback!

Περί Συναυλιών (γενικά)…
Από τη μια όλοι κράζουμε και ζητάμε να δούμε συγκεκριμένα σχήματα, από την άλλη δεν πάμε. Βεβαίως υπάρχει οικονομική κρίση… βεβαίως έχουν σφίξει οι κώλοι… Μη γκρινιάζουμε τότε όμως, ε;

Περί Faith No More…
Ότι και να πω θα είναι λίγο! Ύστερα από τόσα χρόνια κυκλοφορούν νέο δίσκο και το πρώτο κομμάτι που παρουσιάζουν δε μπορεί να παιχτεί στο ραδιόφωνο, λόγω της επαναλαμβανόμενης λέξης “motherfucker”, που είναι και ο τίτλος της σύνθεσης. Μεγαλύτερο τρολάρισμα στο εμπορικό κατεστημένο δεν έχει ξαναγίνει!

Περί Foo Fighters…
Πόσο κρίμα για το συγκρότημα να κυκλοφορεί ένα δίσκο δίχως τσαμπουκά και ενέργεια. Και πόσο κρίμα η αναμονή για έναν “απλά καλό” δίσκο… Ας τους φέρουν τουλάχιστον Ελλάδα (ευκαιρία είναι).

Περί Megadeth…
Το παραμύθι πρέπει κάποτε να τελειώσει. Όταν κάθε λίγο και λιγάκι αποχωρούν μέλη, ενώ παράλληλα ο Mustaine παλεύει να κυκλοφορήσει κάτι της προκοπής (από το 1997, μετά βίας αξίζουν 2-3 δίσκοι της μπάντας), η λύση είναι πολύ απλή και ας μην το παραδέχονται μερικοί.

Περί Tool…
Το παιχνίδι των εντυπώσεων το ξέρουν πλέον καλά. Μας τα έχουν πρήξει σε ότι αφορά τη νέα κυκλοφορία και προσωπικά βαρέθηκα να περιμένω κάτι που πιθανότατα να είναι καλό μεν, αλλά άκρως αναμενόμενο ηχητικά.

Περί Χριστουγεννιάτικων rock και metal συλλογών…
Νισάφι πια! Δεν είναι αστείο πλέον!

42
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1352 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.