ENTOMBED A.D.: Ώρες εμφάνισης

Ακολουθούν οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων.

Doors open:                    20:00
FOR A DOZEN MATTERS    20:30 – 21:00
SOULSKINNER                21:20 – 22:00
ENTOMBED A.D.             22:30

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

ENTOMBED A.D. (Sweden)
SOULSKINNER (Greece)
FOR A DOZEN MATTERS (Greece)
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 – An Club

“First Class Death N’ Roll”

Όταν μιλάμε για τους ENTOMBED (που πλέον συνεχίζουν ως ENTOMBED A.D.), μιλάμε για θρύλους του death metal και του metal γενικότερα! Είναι με διαφορά ένα από τα πιο αυθεντικά σχήματα που έπαιξαν ποτέ metal και ταυτόχρονα και πάρα πολύ επιδραστικοί. Από το ξεκίνημα της καριέρας τους, όταν ακόμα ονομάζονταν NIHILIST (από την διάλυση των οποίων προήλθαν οι ENTOMBED και οι UNLEASHED), είχαν χτίσει ένα πολύ καλό όνομα, αλλά με την κυκλοφορία του “Left Ηand Path”, υπό το όνομα των ENTOMBED το 1990, όρισαν τον ήχο του Σουηδικού death metal, με τον βαρύ, σαν μπετονιέρα ήχο τους. Τον επόμενο χρόνο, το χτύπημα ήταν ακόμα πιο ηχηρό, αφού το “Clandestine” τους καθιέρωσε ως ένα από τα κορυφαία death metal σχήματα των ημερών τους, αλλά η απόλυτη επιτυχία ήρθε με το “Wolverine Blues” του 1994, που έφερε επανάσταση με τον πρωτοποριακό ήχο του. Το death N’ Roll ήταν πλέον γεγονός, ένας συνδυασμός garage, hard rock, heavy metal και death metal, ένα πράγμα σαν να έχεις αναμίξει τους MOTÖRHEAD, τους KISS, τους CELTIC FROST, τους KISS και τους MISFITS. Το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν ίσως το πιο επιτυχημένο τους και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του ’90.

Η συνέχεια τους βρήκε σε πιο alternative φόρμες με το “Same Difference” ενώ προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει το “To Ride Shoot Straight And Speak The Truth” και χωρίς έναν εκ των ιδρυτών τους, τον Nicke Andersson, που αποφάσισε να αποχωρήσει από τους ENTOMBED, δημιουργώντας στην συνέχεια τους THE HELLACOPTERS μαζί με τον Dregen (BACKYARD BABIES, MICHAEL MONROE, κλπ). Τα “Uprising”, “Morning Star” και “Inferno”, τους βοήθησαν να αποκαταστήσουν τη φήμη τους, επιστρέφοντας στον ήχο του Death N’ Roll που οι ίδιοι δημιούργησαν. Στο μεταξύ, είχαν βγάλει και το “Unreal Estate”, όπου είχαν καταφέρει να κάνουν μία συνεργασία που μέχρι τότε θεωρούνταν ανέφικτη, δουλεύοντας με το Royal Swedish Ballet πάνω σε δικά τους κομμάτια με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται εντυπωσιακό.

Το 2007, με το “Serpent Saints – The Ten Amendments”, επιχείρησαν μία επιστροφή στον κλασικό death metal ήχο τους. Πέρασαν μερικά χρόνια σιωπής και απραξίας, μέχρι που ανακοινώθηκε ότι το πολύ αναμενόμενο “Back To The Front”, θα κυκλοφορούσε αρχικά ως ENTOMBED και τελικά ως ENTOMBED A.D. Έτσι απλά, χωρίς τσακωμούς, ίντριγκες και βαρύγδουπες δηλώσεις, αφού τα δικαιώματα του ονόματος των ENTOMBED, ανήκουν σε όλα τα ιδρυτικά μέλη. Το “Back To The Front” είναι μία εξαιρετική δουλειά, ηχητικά πολύ κοντά στο death metal, θυμίζοντας αρκετά το “Uprising” αλλά και το “Morning Star”, με σχεδόν όλα τα μέλη που έπαιξαν στο Serpent Saints – The Ten Amendments”, εκτός του κιθαρίστα Alex Hellid, ο οποίος αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από το σχήμα. Με αυτήν την σύνθεση (συν ένα νέο δεύτερο κιθαρίστα, τον έμπειρο και με μεγάλη θητεία σε αρκετά σχήματα, Johan Jansson) και μετά από αρκετές παλινωδίες, οι ENTOMBED A.D. θα επισκεφθούν για πέμπτη φορά την χώρα μας, για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα, έτοιμοι να μας παρουσιάσουν κομμάτια απ’ όλες τις φάσεις της καριέρας τους, καθοδηγούμενοι από τον τραγουδιστή τους, L.G. Petrov. Όσοι έχουν ήδη βρεθεί σε συναυλία των ENTOMBED, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι στα live τους επικρατεί ο απόλυτος πανικός και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα στην σκηνή του An Club, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014. Την συναυλία θα ανοίξουν οι SOULSKINNER (που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους φοβερό άλμπουμ “Crypts Of Ancient Wisdom”, μέσω της Ισπανικής εταιρίας Xtreem Music) στην μόλις δεύτερη εμφάνιση της καριέρας τους, ενώ πιο πριν θα εμφανιστούν οι FOR A DOZEN MATTERS, ένα νέο και αρκετά ελπιδοφόρο σχήμα.

Ώρα Έναρξης: 20:30
Τιμή Εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Μόνο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας // Προπώληση δεν θα υπάρξει)

21