ANDSOLIS: “Vigil”

Καλέ, τι ειν’ τούτο;

Heavy μπάσιμο και ξαφνικά ολοκάθαρα φωνητικά να οδηγούν σε μια prog πανδαισία, με τα growl να εμφανίζονται και να υπογραμμίζουν το βαρύ του κλίματος. Όχι, δεν περίμενα κάτι τέτοιο από το εξώφυλλο!

Οι Andsolis είναι όντως progressive και το πάντρεμα των φωνητικών με τα “κάνω ότι γουστάρω, αλλά δεν το κάνω και θέμα” μουσικά θέματα, δημιουργούν μια δισκάρα έξι κομματιών (συν ενός intro) που χτυπάει κατακούτελα όσους αποζητούν νέα ηχητικά πλέγματα.

Το “Vigil” βγάζει μια επικούρα και μια “παλιακή” αίσθηση, δοσμένη όμως μέσα από ένα καθόλα μοντέρνο πρίσμα, εναποθέτοντας στο σύνολό του ένα απρόσμενα καλό μουσικό κράμα, που από τη μια διαθέτει blast beat και death αισθητική και από την άλλη Hammond και prog αλλοφροσύνες.

Οι Andsolis με το “Vigil” ενώνουν δύο κόσμους και εγώ με τη σειρά μου οφείλω να προτείνω το εν λόγω album σε όλους τους μουσικόφιλους εκεί έξω.

410

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.