AGALLOCH: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι  AGALLOCH για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις!
Κυριακή 23 Αυγούστου στο Κύτταρο και Δευτέρα 24 Αυγούστου στο Eigtball club.

Ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα του ελληνικού κοινού για δύο συναυλίες στη χώρα μας.

facebook event

Εισιτήρια: 17€ (limited), 20€ προπώληση, 22€ ταμείο

Με κάρτα/paypal:

agalloch-athens.eventbrite.com
agalloch-thessaloniki.eventbrite.com

Από 20 Ιανουαρίου στα σημεία:
Αθήνα: Metal Era, Reload
Θεσσαλονίκη: Nephilim store, Ticket House

Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους οι Agalloch δημιούργησαν στενούς δεσμούς με τους Έλληνες οπαδούς οι οποίοι τους αγκάλιασαν θερμά αναγνωρίζοντας την αξία των πρώτων τους κυκλοφοριών τα οποία πλέον παγκοσμίως θεωρούνται ορόσημα του ατμοσφαιρικού dark/folk/black metal. 

Στις τρεις πρώτες τους κυκλοφορίες “Pale Folklore” (1999), “The Mantle” (2002) και “Ashes Against the Grain” (2006) καταφέρνουν να συνδυάσουν με μοναδικό τρόπο μια ποικιλία από μουσικά είδη σε έναν μεγαλειώδη, μελαγχολικό ήχο ο οποίος αποτελεί το τέλειο soundtrack της θεματολογίας των στίχων τους που αφορούν τη φύση, τον άνθρωπο, την απώλεια και τον θάνατο. Η επιρροή αυτών των δίσκων υπήρξε καταλυτική παγκοσμίως και μπορεί να ακουστεί ξεκάθαρα σε αυτό που τώρα ονομάζεται post-black metal. Έχοντας πλέον την καθολική αναγνώριση όλοι ανέμεναν το επόμενο βήμα τους “Marrow of the Spirit” το οποίο και εδραίωσε τη φήμη τους ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις των σχετικών λιστών με τα καλύτερα albums του 2010.  Όντας πάντα ανήσυχοι και ανοιχτοί σε πειραματισμούς δεν επαναπαύτηκαν στην επιτυχία των full length album τους, κυκλοφορώντας ενδιάμεσα τους EP’s στα οποία η μπάντα σπρώχνει τα όρια του ήχου της στα άκρα τα οποία ανέπτυξαν οι ίδιοι, πειραματιζόμενοι άλλοτε με post rock/instrumental (“The Grey” 2004), άλλοτε με neo-folk/psychedelic folk (“The White” 2008), με αποκορύφωμα την επική εικοσάλεπτη σύνθεση “Faustian Echoes” (2012).

Στη χώρα μας έρχονται με το νέο τους διαμάντι στις αποσκευές “The Serpent & The Sphere” που κυκλοφόρησε το 2014 το οποίο επίσης λαμβάνει αποθεωτικές κριτικές από τύπο και οπαδούς! Κάθε show των Agalloch αποτελεί και μια μοναδική εμπειρία με τη μπάντα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ατμόσφαιρας που μεταφέρει το κοινό σε μαγευτικά τοπία βγαλμένα από την πατρίδα τους. Αυτό είναι που κάνει και τις συναυλίες τους ξεχωριστές και must για κάθε μουσικόφιλο.

www.agalloch.org
www.facebook.com/AgallochOfficial
www.facebook.com/krisisproductions

280