ELECTRIC LITANY: Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Gagarin 205

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ELECTRIC LITANY
opening act: Melentini
Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ προπώληση / 14 ευρώ πόρτα
Σημεία προπώλησης: Viva.gr, Public, 7spots, Iανός, Παπασωτηρίου, Reload Stores

Mε μια mini περιοδεία τεσσάρων εμφανίσεων σε ελληνικές πόλεις, επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη οι αγαπημένοι Electric Litany.
Στην Αθήνα θα εμφανιστούν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Gagarin, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν εμφανίσεις σε Πάτρα, Ιωάννινα και Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του frontman Αλέξανδρου Μίαρη.
Το συγκρότημα που από το 2007 ακολυθεί μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, κυκλοφόρησε φέτος το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο «Enduring Days You Will Overcome», με παραγωγό τον διάσημο Alan Parsons, συνεργάτη των The Beatles και Pink Floyd. Το άλμπουμ αντλεί έμπνευση από διαφορετικές πηγές. Αιθέριες κιθάρες, ονειρικά ηχοτοπία και η σαγηνευτική φωνή του Αλέξανδρου Μίαρη, μεταφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας και ελευθερίας, με τον πιο ευγενικό και δυναμικό τρόπο.
Η κατά το ήμισυ ελληνική μπάντα, εμπνέεται από τον σκοτεινό ήχο των Joy Division, The Cure και την απόκοσμη αισθητική της 4AD και φτιάχνει μικρά κομψοτεχνήματα, μπολιασμένα με ρομαντισμό και υποψίες από τον ήχο των περίφημων κερκυραικών φιλαρμονικών.

Οι Εlectric Litany είναι:
Αλέξανδρος Μίαρης (φωνή, κιθάρες, πιάνο, synths, τσέλο), Richard Simic (ντράμς, κρουστά), Παύλος Μαυρομματάκης (μπάσο), Benjamin Prince (synths).

MELENTINI

Η Μελεντίνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Διεθνές Ωδείο Αθήνας. Φοίτησε στο Ε.Κ.Π.Α, στο τμήμα αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής απ’την οποία αποσύρθηκε για να αφοσιωθεί στη μουσική διδασκαλία. Εργάστηκε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής και πιάνου. Η βάση της ως δημιουργός είναι στο Βερολίνο όπου έχει μεταναστεύσει μόνιμα.

Η Μελεντίνη είναι βασικός δημιουργός και τραγουδίστρια των Running Blue Orchestra (τσέλο/ ηλ. κιθάρα, φαγκότο, μπάσο, τύμπανα) και του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους (“Τoyland”, 2010 / “The collapse of civilization”, 2012) και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές ανεξάρτητες δράσεις . Παράλληλα έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σχήματα και μουσικούς διαφόρων μ καταβολών όπως οι Universe217, οι Βlue Square, Τheodore, Pan Pan κ.ά. Μετά από μια σειρά μουσικών συνθέσεων για παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους , εμφανίσεων σε θεατρικούς ρόλους και άλλα δρώμενα υπογράφει τη σύνθεση, στίχους και ενορχήστρωση σε έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών στην εκτέλεση πνευστών, συμφωνικών εγχόρδων, θέρεμιν, μπάσου, τυμπάνων, synths κ.ά με τίτλο “Explosions around, the desert inside”, ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013 (cd special edition) και το 2014 σε βινύλιο (lp).

Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές κυρίως στην folk pop, τους μινιμαλιστές κλασικούς συνθέτες του 20ού αιώνα, τη βαλκανική παράδοση και τη nu jazz.

https://www.facebook.com/melentini.band 
http://www.restlesswind.com/?page_id=1062
http://sequencetheoryproject.bandcamp.com/

39