08- The Unforgiven II

Δεύτερο κατά σειρά Rocka Parmezana, που ασχολείται με συναυλιακές καταστάσεις του παρελθόντος, στις οποίες δηλώνω αυτόπτης μάρτυρας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, θα υπάρξει και συνέχεια.

Blind Guardian: δε θυμάμαι πια από τις φορές που τους έχω δει ήταν, αλλά ήταν στο Ρόδον. Εκεί λοιπόν που περιμέναμε όλοι καρτερικά να ανοίξουν οι πόρτες,

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Metallica:
“The Unforgiven ΙΙ”

σκάει μια νεαρά και αποφασίζει να κάνει επίδειξη του πόσο καλά τραγουδάει και το πόσο μεγάλη fan του συ­γκρο­τή­ματος είναι. Συμβουλή: πριν α­νοί­ξεις το στοματάκι σου καλό είναι του­λά­χι­στον να γνωρίζεις τους στίχους του κομματιού που θέλεις να “ε­κτε­λέ­σεις”. Ε, όχι και να μπερ­δευό­μα­στε στο “Bard’s Song” δη­λα­δή! Τουλάχιστον γελάσαμε.

Helloween: στη δεύτερη φορά τους επί ελληνικού εδάφους, έγινα μάρ­τυ­ρας του εξής σκηνικού: μετά το πέ­ρας της συναυλίας μια όμορφη κο­πε­λί­τσα κατευθύνεται προς το άτομο που είχε πάρει το χαρτί με το setlist, και του ζητάει να το δει γιατί είχε α­πο­ρίες

rocka08

(προφανώς θα έδινε κάποιο διαγώνισμα μετά και ήθελε να σιγουρευτεί). Το παλικάρι της το δίνει να το δει και εκείνη αρχίζει να απομακρύνεται. Απορημένος αυτός σπεύδει να το επανακτήσει, όταν ξαφνικά μπαίνει στη μέση μια ντουλάπα με χέρια και πόδια (το boyfriend της κοπελιάς) και τον σταματά, καθιστώντας του σαφές πως δεν επρόκειτο να το ξαναδεί. Όπως καταλάβατε, μιλάμε για ένα ζεύγος που εάν ενώσει τη βλακεία του, φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Talisman: όταν είχαν έρθει έχοντας ως support τους Pretty Maids, υπήρχε αρκετός κόσμος που δυσανασχέτησε, θεωρώντας πως οι δεύτεροι θα έπρεπε να είναι headliners. Προσωπικά διαφωνώ, αλλά λίγη σημασία έχει. Και εσύ βρε φίλε που καθόσουν και φώναζες μέσα στο αυτί μου επί μισή ώρα για αυτό το θέμα, τι κατάλαβες; Ή μήπως περίμενες να αλλάξει το billing επειδή έχεις γαϊδουροφωνάρα;

Rotting Christ: στη Μυτιλήνη είχα δει για πρώτη φορά τους Rotting Christ, επί εποχής “Genesis”. Το club γεμάτο. Το λάθος; Ο κόσμος! Στις συναυλίες υπάρχουν αυτοί που θα “χτυπηθούν” και αυτοί που θα αράξουν και θα απολαύσουν άνετα τη μπάντα. Δεκτοί άπαντες. Όταν όμως όλο το κοινό κάθεται με ένα ποτό στο χέρι και χαζεύει προς τη σκηνή (ακόμα και όσοι ήταν στην πρώτη σειρά), τότε κάτι λάθος,

rocka08

γίνεται και σίγουρα στην προκειμένη πε­ρί­πτω­ση δεν έφταιγε το συ­γκρό­τη­μα. Και όσες φορές εγώ και δυο- τρεις φίλοι μου πήγαμε να κάνουμε λίγο (κα­λο­προ­αίρετο) σαματά, μπρο­στά φυσικά, υπήρχαν ά­το­μα που δυσανασχετούσαν που τους χάλαγε το ίσιωμα στο μαλ­λί. Τι το’ χεις, μωρή; Για να ρίχνεις γκόμενες μόνο; Βάζεις και κρεμούλα μήπως; Τσου ρε λάκη!

Therapy?: νομίζω Gagarin, και σχεδόν γεμάτο, έχοντας απαγορεύσει το stage diving. Ένας συγκεκριμένος πα­ρα­βρι­σκό­με­νος αποφασίζει πως θα περάσει από τα security και ότι θα φτάσει στη σκηνή, καταλήγοντας να πέφτει συνέχεια πάνω στους δύσμοιρους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά του, χτυπώντας μάλιστα από λάθος και έναν με το παπούτσι του. Και δεν είναι ότι το παλικάρι έκανε όντως stage diving. Απλώς έπαιρνε φόρα και οι “φουσκωτοί” τον έστελναν πίσω. Η κατάσταση βέβαια ξέφυγε όταν ο συγκεκριμένος πήγε να χτυπήσει έναν από τους security, ώστε να τον προσπεράσει. Που πάς ρε καραμήτρο; Όλα τα’ χε η Μαριωρή, το stage diving της έλειπε!

Δημοσιεύθηκε στις 30/08/10

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.

289

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.