Δεύτερο κατά σειρά Rocka Parmezana, που ασχολείται με συναυλιακές καταστάσεις του παρελθόντος, στις οποίες δηλώνω αυτόπτης μάρτυρας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, θα υπάρξει και συνέχεια.
Blind Guardian: δε θυμάμαι πια από τις φορές που τους έχω δει ήταν, αλλά ήταν στο Ρόδον. Εκεί λοιπόν που περιμέναμε όλοι καρτερικά να ανοίξουν οι πόρτες,
Rock-a Parmezana “The Unforgiven ΙΙ” |
σκάει μια νεαρά και αποφασίζει να κάνει επίδειξη του πόσο καλά τραγουδάει και το πόσο μεγάλη fan του συγκροτήματος είναι. Συμβουλή: πριν ανοίξεις το στοματάκι σου καλό είναι τουλάχιστον να γνωρίζεις τους στίχους του κομματιού που θέλεις να “εκτελέσεις”. Ε, όχι και να μπερδευόμαστε στο “Bard’s Song” δηλαδή! Τουλάχιστον γελάσαμε.
Helloween: στη δεύτερη φορά τους επί ελληνικού εδάφους, έγινα μάρτυρας του εξής σκηνικού: μετά το πέρας της συναυλίας μια όμορφη κοπελίτσα κατευθύνεται προς το άτομο που είχε πάρει το χαρτί με το setlist, και του ζητάει να το δει γιατί είχε απορίες
(προφανώς θα έδινε κάποιο διαγώνισμα μετά και ήθελε να σιγουρευτεί). Το παλικάρι της το δίνει να το δει και εκείνη αρχίζει να απομακρύνεται. Απορημένος αυτός σπεύδει να το επανακτήσει, όταν ξαφνικά μπαίνει στη μέση μια ντουλάπα με χέρια και πόδια (το boyfriend της κοπελιάς) και τον σταματά, καθιστώντας του σαφές πως δεν επρόκειτο να το ξαναδεί. Όπως καταλάβατε, μιλάμε για ένα ζεύγος που εάν ενώσει τη βλακεία του, φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Talisman: όταν είχαν έρθει έχοντας ως support τους Pretty Maids, υπήρχε αρκετός κόσμος που δυσανασχέτησε, θεωρώντας πως οι δεύτεροι θα έπρεπε να είναι headliners. Προσωπικά διαφωνώ, αλλά λίγη σημασία έχει. Και εσύ βρε φίλε που καθόσουν και φώναζες μέσα στο αυτί μου επί μισή ώρα για αυτό το θέμα, τι κατάλαβες; Ή μήπως περίμενες να αλλάξει το billing επειδή έχεις γαϊδουροφωνάρα;
Rotting Christ: στη Μυτιλήνη είχα δει για πρώτη φορά τους Rotting Christ, επί εποχής “Genesis”. Το club γεμάτο. Το λάθος; Ο κόσμος! Στις συναυλίες υπάρχουν αυτοί που θα “χτυπηθούν” και αυτοί που θα αράξουν και θα απολαύσουν άνετα τη μπάντα. Δεκτοί άπαντες. Όταν όμως όλο το κοινό κάθεται με ένα ποτό στο χέρι και χαζεύει προς τη σκηνή (ακόμα και όσοι ήταν στην πρώτη σειρά), τότε κάτι λάθος,
γίνεται και σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση δεν έφταιγε το συγκρότημα. Και όσες φορές εγώ και δυο- τρεις φίλοι μου πήγαμε να κάνουμε λίγο (καλοπροαίρετο) σαματά, μπροστά φυσικά, υπήρχαν άτομα που δυσανασχετούσαν που τους χάλαγε το ίσιωμα στο μαλλί. Τι το’ χεις, μωρή; Για να ρίχνεις γκόμενες μόνο; Βάζεις και κρεμούλα μήπως; Τσου ρε λάκη!
Therapy?: νομίζω Gagarin, και σχεδόν γεμάτο, έχοντας απαγορεύσει το stage diving. Ένας συγκεκριμένος παραβρισκόμενος αποφασίζει πως θα περάσει από τα security και ότι θα φτάσει στη σκηνή, καταλήγοντας να πέφτει συνέχεια πάνω στους δύσμοιρους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά του, χτυπώντας μάλιστα από λάθος και έναν με το παπούτσι του. Και δεν είναι ότι το παλικάρι έκανε όντως stage diving. Απλώς έπαιρνε φόρα και οι “φουσκωτοί” τον έστελναν πίσω. Η κατάσταση βέβαια ξέφυγε όταν ο συγκεκριμένος πήγε να χτυπήσει έναν από τους security, ώστε να τον προσπεράσει. Που πάς ρε καραμήτρο; Όλα τα’ χε η Μαριωρή, το stage diving της έλειπε!
Δημοσιεύθηκε στις 30/08/10
Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη “rocka”.
436