Half Gramme of Soma, Blame the Trees, Purple Dino, Hungry Dukes (15/11/2014) An Club

Με την περίσταση να θέλει τους “δικούς μας” Half Gramme of Soma να κυκλοφορούν αισίως το νέο EP τους, το An Club φιλοξένησε στην σκηνή του τρία ακόμα εγχώρια συγκροτήματα μπροστά από ιδιαίτερα περιορισμένης προσέλευσης κοινό.

Οι Πειραιώτες Hungry Dukes άξιζαν σίγουρα περισσότερα αυτιά να τους ακούσουν. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση τεσσάρων ατόμων με αγάπη στους ήχους του κλασικού rock n’ roll. Ο ήχος του χώρου ήταν ικανοποιητικά πάνω του μέτριου, κάτι που αφαίρεσε αρκετή ποιότητα από την μουσική τους, όμως οι ενδιαφέρουσες συνθέσεις τους πέρασαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το set τους κινήθηκε στους ήχους του προσφάτως διαθέσιμου EP τους, το οποίο αποτελεί μια αξιοπρόσεχτη blues rock κυκλοφορία.

Οι περισσότερο heavy Purple Dino, οι οποίοι είναι ουσιαστικά “φρέσκοι” στον χώρο με μόλις δύο χρόνια ύπαρξης, εμφανίστηκαν κατά τα φαινόμενα περισσότερο έμπειροι (συναυλιακά) απ’ όσο θα περίμενε κανείς δεδομένου της κατάστασης τους. Δυνατές παρουσίες στον χώρο, επιβλητικό στήσιμο και παίξιμο και έξυπνα στρωμένος ήχος ήταν αυτά που απέδειξαν στο λιγοστό κοινό που τους παρακολούθησε. Διαθέτουν το demo τους μέσω του επίσημου Bandcamp τους.

Το τρίτο “support”, οι Blame the Trees, άλλαξε πλήρως την ατμόσφαιρα του venue, μιας και οι post rock μελωδίες τους ελάφρυναν την κατάσταση. Αρκετά Alternative στοιχεία ντύνουν την μουσική τους υπόσταση, με την frontwoman τους να συμπληρώνει άψογα το σύνολο. Ίσως το πιο ξεχωριστό act της βραδιάς με ιδιαίτερο ambient vibe και όμορφες trip-hop επιρροές. Παρόλα αυτά, το εν λόγω event δεν θα λέγαμε πως ήταν ότι ιδανικότερο για αυτούς, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες να τους παρακολουθήσει κανείς σε ευνοϊκότερη κατάσταση.

“Marche Au Noir” ονομάζεται το follow-up του ντεμπούτου των Half Gramme of Soma, ένα stoner metal EP με ογκώδης και άψογα τεχνικά εκτελεσμένες συνθέσεις. Αυτό λειτούργησε το ίδιο καλά και σε live μορφή, κάτι που φανερά φέρει το περιθώριο βελτίωσης από live σε live με τον καιρό.

Ο κόσμος πήρε αυτό που ήθελε με την εμφάνιση των HGOS, μιας και το event αποδείχτηκε μέτριου ενδιαφέροντος στο σύνολο του, παρά φυσικά τα αξιόλογα ονόματα που το απάρτιζαν. Αυτό τους το πλεονέκτημα, την πρωταγωνιστική τους θέση δηλαδή στο billing, το εκμεταλλεύτηκαν και παρέδωσαν μια δυνατή εμφάνιση που σίγουρα καταγράφεται ανάμεσα στις καλύτερες τους.

Ένα υποτιμημένο release show μάζεψε τέσσερις έμπειρες και έξυπνες μπάντες μπροστά από μικρό κοινό που εν τέλει εκτίμησε την “παρεΐστικη” μορφή συναυλίας του An Club.

425