Tealeaf: “Hot Kiss” (cd single)

Το “Hot Kiss” είναι η πρώτη κυκλοφορία από τους έλληνες Tealeaf και από ότι λέει το δελτίο τύπου, θα κυκλοφορήσει και επίσημα στις έξι Σεπτεμβρίου.

Ουσιαστικά η μπάντα αποτελείται στην πλειοψηφία της από μέλη του συγκροτήματος Lithos, αν και κατά κύριο λόγο αποτελεί ένα side project του μπασίστα, Nik Lavithi. Τέρμα οι συστάσεις, πάμε στο ζουμί. Το single περιέχει ένα (1) μονάχα κομμάτι, το ομώνυμο, σε δύο διαφορετικές εκτελέσεις, την κανονική και την unplugged, γεγονός που δε με αφήνει να αποκτήσω σφαιρική άποψη για τον ήχο και την (όποια) ποιότητα της μπάντας. Το “Hot Kiss” πάντως κινείται σε commercial pop rock μονοπάτια, στα χνάρια των 3OH!3, με μία “εσάνς” από U2, ενώ η ακουστική version έχει και κάτι μακρινό από James. Συμπαθητικό σαν αποτέλεσμα, αλλά θέλει αρκετή (έως πολύ) δουλειά. Η παραγωγή θα μπορούσε να είναι πιο “γεμάτη” σε σημεία για παράδειγμα, ώστε να δώσει άλλη ώθηση στο τραγούδι, ή τα φωνητικά να μην ήταν τόσο μπροστά. Επίσης το artwork δεν παραπέμπει καθόλου στον easy listening ήχο του κομματιού και γενικά σε αποπροσανατολίζει. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν ήμουν στη θέση των Tealeaf, δε θα το κυκλοφορούσα ακόμα το single, θα ηχογραφούσα ένα-δύο ακόμα τραγούδια και θα έκανα πιο σαφή τη μουσική μου κατεύθυνση, δίνοντας και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη μπάντα. Πάντως, εάν ο σκοπός ήταν να βγει ένα ευχάριστο και εύπεπτο τραγούδι, που θα μπορούσε να ακούγεται σε καφετέριες και ραδιόφωνα, ο Nik και η παρέα του πέτυχαν το στόχο τους, και εγώ θα αναμένω το πρώτο τους δισκογραφικό πόνημα για μια πιο επί της ουσίας κριτική.


513

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.