God is an Astronaut, Verbal Delirium (08/11/2014) Gagarin205

Οι Ιρλανδοί επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι απανταχού οπαδοί της post ποίησης των God is an Astronaut απέκτησαν ακόμα μια ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το συναυλιακό instrumental θηρίο.

Η εξάδα των Ελλήνων Verbal Delirium ήταν το ζέσταμα της βραδιάς. Το alternative group που λειτούργησε σαν άψογο support του show έχει κυκλοφορήσει τα πρώτα του δύο albums, ετοιμάζει το επόμενο και ήδη μετρά τα πρώτα του ανοίγματα εκτός συνόρων. Η εμφάνιση τους κρίθηκε από το γεμισμένο venue σαν μια απόλυτη επιτυχία, αφού εκμεταλλεύτηκαν τον αψεγάδιαστο ήχο του club στο έπακρο, δημιουργώντας την ιδανικότερη ατμόσφαιρα. Πολύ δυνατή μουσική, άψογη σκηνική παρουσία και θερμή σύνδεση με το κοινό.

Με κομμάτι του “All is Violent, All is Bright” οι God is an Astronaut ξεκίνησαν την νέα τους εμφάνιση σε αθηναϊκό έδαφος. Οι πρώτες νότες του “Everything Dies” γέμισαν με… ζωντάνια το club σε σημείο που η ενέργεια του κοινού οδήγησε τον frontman του ιρλανδικού group σε μια εντυπωσιακή βουτιά ανάμεσα στον κόσμο, από όπου και συνέχισε να παίζει.

Η μπάντα έδειξε από την πρώτη στιγμή την δυναμική της και την διάθεση της που έφτανε το συγκεκριμένο βράδυ επίπεδα εξωγήινα. Οι εκτελέσεις των κομματιών τους, χάρη πάντα στον άψογο ήχο που προσέφερε το club, άφησαν πίσω τις studio εκδόσεις τους και μέθυσαν τον κόσμο που τους ακούσε με μαγνητισμένη την προσοχή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νεότερο album του group με τίτλο “Origins” είχε την τιμητική του, αφού έξι από τα κομμάτια του κόσμισαν το setlist του show. Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η εκτέλεση μιας νέας σύνθεσης μεταξύ των “From Dust to the Beyond” και “Fireflies and Empty Skies”, καθώς και η ανακοίνωση ότι ο επόμενος δίσκος τους θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2015.

Οι God is an Astronaut έκλεισαν την καλύτερη συναυλία που έδωσαν ποτέ στην χώρα μας με το “Route 666”, την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν εντός του επόμενου έτους και το κοινό παραδομένο. Η μουσική επανάσταση των ιρλανδών post rockers θα μείνει για καιρό ανεξίτηλη. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φορά…

God is an Astronaut setlist
When Everything Dies
Transmissions
All Is Violent, All Is Bright
Reverse World
Echoes
Spiral Code
Remembrance
The End Of The Beginning
Fragile
Calistoga
Forever Lost
Worlds In Collision
The Last March
From Dust To The Beyond
Fireflies And Empty Skies
Red Moon Lagoon
Suicide By Star
Route 666

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

402