IDEOGRAM: “Life Mimics Theatre”

Ένα ενδιαφέρον ντεμπούτο από αυτό το ιταλικό project που κινείται στο χώρο του συμφωνικού female doom / death metal, αλλά και που συμπλέκει ένα ετερόκλητο φάσμα επιρροών δημιουργώντας μουσική η οποία είναι ευχάριστη και δείχνει ένα ελπιδοφόρο συγκρότημα.

Βασικές επιρροές είναι οι Nightwish, με αρκετές δόσεις από τα “Projector”, “Haven” χρόνια των Dark Tranquillity, αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία διάσπαρτα ανάμεσα στα τραγούδια και μια γειτνίαση με μπάντες του στυλ των Dimmu Borgir, λόγω των πολύ πωρωτικών και δυναμικών growl φωνητικών του κιθαρίστα Kabuki, ο oποίος μοιράζεται αυτό τον ρόλο με την Opera.

“Trembling Hands”, “Geisha For My Demons”, “Invisible Again”, “I Am Candle”, “A Cobalt Ocean” και “Falling Snow”, όλα τους πολύ όμορφα τραγούδια, με λιτό, απέριττο ήχο που θα έλεγα ότι υστερεί λίγο, κυρίως λόγω των πληκτροφόρων λεπτομερειών που ακούγονται κατά κάτι πιο μπροστά, γεγονός που είναι θέμα τεχνικό και δεν έχει να κάνει με το ποιοτικό βάρος τους.

Αν είσαι δηλωμένος fan του είδους, δεν βαρέθηκες την υπερπληθώρα κυκλοφοριών στο χώρο και θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία σε μια ακόμη οπερατική θηλυκή φωνή, οι Ideogram δεν θα σε απογοητεύσουν, είναι αξιοπρεπείς και τίμιοι και θα περάσεις καλά ακούγοντάς τους. Δικαιούνται να φιλοδοξούν και δουλεύοντας τις αδυναμίες, έχουν τις προδιαγραφές να συγκινήσουν πολλούς στο μέλλον. Αρκετά καλό album, μια πολύ καλή κι ελπιδοφόρα προσπάθεια για ξεκίνημα.

504

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.