ALASKA RELEASE PARTY: Witness Apathy, Deeds Not Words, Glance of Medusa, Curse As Gift, Isawu, Do As Promised (02/11/2014) Κύτταρο

Ένα live για το οποίο έπεσε τρελό promotion και φαντάζομαι πολύ τρέξιμο και δουλειά, διοργανώθηκε από τους Witness Apathy με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους κομματιού “Alaska” με πέντε ακόμα μπάντες καλεσμένες συν ένα Halloween πάρτι μιας και συνέπιπτε η περίοδος της γνωστής αυτής γιορτής (που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να τη γιορτάζουμε και εμείς) με το live.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως φτάνοντας στο Κύτταρο πέρα από 3-4 βαμμένα πρόσωπα δεν υπήρχε κάτι παραπάνω που να προδίδει την Halloween αισθητική, εμείς όμως βρεθήκαμε εκεί καθαρά για την μουσική και εκεί είναι που εστιάσαμε.

Πρώτοι στο lineup που ανέβηκαν στην σκηνή κατά τις 19:30 ήταν οι Do As Promised. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με το σχήμα αν και τα παιδιά έκανα μια σεβαστή εμφάνιση, αλλά αυτό το rock που έπαιζαν με αρκετά metalcore στοιχεία δε με προσέλκυσε ποτέ και ούτε τώρα με έπεισε. Ωστόσο πρέπει να αναφέρω τις αρκετά καλές φωνητικές ικανότητες της τραγουδίστριας τους και την συμπαθέστατη διασκευή στο “Sleepwalking” των Bring Me the Horizon (νομίζω έπαιξαν και κάτι από Pierce the Veil αλλά δεν είμαι σίγουρος). Το setlist δυστυχώς δεν βρέθηκε.

Οι επόμενοι κύριοι ήταν προσωπικά η έκπληξη της βραδιάς. Και μιλάω για τους Isawu οι οποίοι από το πρώτο κιόλας κομμάτι έδειξαν τις διαθέσεις τους (την τόσο ταιριαστή διασκευή στο “Vigil” των Lamb of God). Τέρμα επιθετικοί και με δυνατά κομμάτια δεν δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν τα πρώτα mosh pits. Πολύ καλός συνδυασμός groove, core (hardcore,metalcore) και melodic death στοιχείων μου θύμισαν αρκετά μπάντες όπως οι Lamb of God, August Burns Red και Neaera και ξεχώρισαν με άνεση. Πολλά υποσχόμενο σχήμα και πάρα πολύ καλό το τελευταίο δικό τους κομμάτι “Dreaming But Dead”.

Isawu setlist: Vigil (Lamb of God cover), Shattered Wor(l)ds, Threatened Life, Composure (August Burns Red cover), Mind the Gap, Dreaming But Dead

Σειρά είχαν οι Curse As Gift. Κλασσικό metalcore όπως το ξέρουμε μέσα από σχήματα όπως οι Architects, The Ghost Inside και Killswitch Engage και με ένα cover setlist κατά κύριο λόγο, μου φάνηκαν λίγο μονότονοι και σαν να τους έλειπε το κάτι παραπάνω. Ναι μεν σε πείθουν οτι γουστάρουν την μουσική αυτή με το συνεχές κοπάνημα τους αλλά χρειάζονται ακόμα πολύ δουλειά.

Το κοινό ενθουσιάστηκε με την εμφάνιση τους, εγώ πάλι όχι ιδιαίτερα. Επίσης βελτίωση χρειάζονται τα καθαρά φωνητικά του frontman που ακούστηκαν σχετικά αδύναμα. Είναι στην αρχή ακόμα όποτε την ευκαιρία να βελτιωθούν την έχουν. Στο χέρι τους είναι.

Curse As Gift setlist: Bones Exposed (Of Mice and Men cover), Dark Horse (The Ghost Inside cover), Miss Destiny, Day In Day Out (Architects cover), Royal Blood (Bury Tomorrow cover)

Στις 21:30 οι επίσης metalcoreάδες Glance of Medusa πήραν θέση στη σκηνή και μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα την εμφάνιση τους από την αρχή μέχρι το τέλος της. Η όρεξη των παιδιών φαινόταν εύκολα και πιθανότατα να ήταν οι πιο μελωδικοί της βραδιάς.

Καλοπαιγμένο metalcore με ωραία συνδυασμένα breakdowns και καθαρά φωνητικά, ξεχώρισαν με την σειρά τους στα αφτιά μου. Και αν αναλογιστείς οτι παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια αρκετά νεοσύστατη μπάντα, έπαιξαν 6 κομμάτια εκ των οποίων τα 5 ήταν δικά τους, καταλαβαίνεις τη δουλειά που πέφτει.

Glance of Medusa setlist:  False Profit (I The Breather cover), The Voice that Keeps You Alive, Spirit of Mercy, Serenity’s Lullaby, Identity, Open Your Eyes

Οι Deeds Not Words που ακολούθησαν ήταν πραγματικά πολύ καλοί. Κι αυτό γιατί συνδυάζουν κάποιες πιο core επιρροές ( βλέπε August Burns Red, Veil of Maya) με μια πιο prog/ djent τεχνική (βλέπε Meshuggah, Tesseract) και το αποτέλεσμα είναι τόσο τεχνικό όσο και επιθετικό.

Ταρακούνησαν το κοινό με δικές τους συνθέσεις και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα άψογα brutal του τραγουδιστή τους που ταίριαζαν γάντι με τη μουσική τους κατεύθυνση. Βέβαια δεν κατάλαβα γιατί έπαιξαν τόσο λίγο (μόλις 20 λεπτά και 4 κομμάτια) κάτι το οποίο δεν με βοήθησε ιδιαίτερα στο να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την μπάντα.

Deeds Not Words setlist: Don’t Let Me Down, Blessed is the One, Lifeless Believers, Pentect

Τελευταίοι του live οι διοργανωτές Witness Apathy. Βλέποντας τους για πρώτη φορά κατέληξα στο συμπέρασμα πως άξια έχουν τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Πάρα πολύ δουλεμένοι και μουσικά και σκηνικά και με έναν λυσσασμένο μπασίστα συν τα εξαιρετικά φωνητικά του τραγουδιστή τους, μου άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μουσικά κυμαίνονται σε πιο Parkway Drive, August Burns Red, Heaven Shall Burn μονοπάτια. Φυσικά έπαιξαν το καινούριο τους κομμάτι “Alaska” γύρω από το οποίο στήθηκε όλο το live και ο χαμός που ακολούθησε αναμενόμενος. Ιδανικό κλείσιμο με το “Wild Eyes” των Parkway Drive και παράταση στο sing – along και moshing των παρευρισκομένων. Ωραία πράγματα.

Witness Apathy setlist: Alpha Heist, Protect Ya Chest ( Rise of the Northstar cover), Promises Burned My House Down, Story of A Stranger ( Breakdown of Sanity cover), Alaska, Shot in the Dark ( A Day to Remember cover), Lightcide, Wild Eyes ( Parkway Drive cover)

Kαι κάπου εκεί αυτό το metalcore πάρτι έλαβε τέλος κοντά στις 23:15. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις μπάντες και φυσικά στην διοργάνωση που λειτούργησε με απόλυτη ακρίβεια. Και πρίν κλείσω, 3 πράγματα που θα ήθελα να αναφέρω. Πρώτον, την ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου. Δεύτερον, δεν ξέρω αν μου κακοφάνηκε μόνο εμένα επειδή δεν συμμετέχω πλέον στα mosh pits, αλλά οι απανωτές προσταγές των συγκροτημάτων προς το κοινό για να “ανοίξει” ήταν αρκετά κουραστικές και με ξένισαν. Και τρίτον, πολλά συγχαρητήρια για τον ήχο ο οποίος δεν μας ταλαιπώρησε ούτε στο ελάχιστο.

photos: Έφη Γιάννου

399