The Villagers Of Ioannina City (V.I.C.) + Smallman @ Fuzz Club (Athens, 15/11/14) & Fix FOS (Thessaloniki, 21/11/14)

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Οι Villagers Of Ioannina City ξανά στο δρόμο! Η πιο πολυσυζητημένη μπάντα της εγχώριας σκηνής ξεκινά μία περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα συμπεριλάβει και τις δύο μεγαλύτερες πόλεις. 

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, θα εμφανιστούν στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους, οι Smallman, ένα group από τη Βουλγαρία που, όπως και οι V.I.C., συνδυάζει με μοναδικό τρόπο rock’n’roll / πειραματικούς / ψυχεδελικούς ήχους με παραδοσιακή μουσική.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 8 ευρώ, και για τις δύο συναυλίες: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το www.viva.gr. Στο ταμείο, και στις δύο πόλεις, η τιμή θα είναι 10 ευρώ.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr) και Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).

Οι Villagers of Ioannina City (γνωστοί και ως V.I.C.) σχηματίστηκαν το 2007, στα Γιάννενα. Στον ιδιαίτερο ήχο τους συναντιώνται οι ηλεκτρικές κιθάρες και η δυνατή rhythm section με τις μελωδίες του ηπειρώτικου κλαρίνου και τις πολυφωνίες. Συνδυάζοντας επιρροές από post, stoner, experimental / psychedelic rock με τη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, κατόρθωσαν να αποκτήσουν γρήγορα ένα πολύ ισχυρό fan base στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων, τόσο σε φεστιβάλ όσο και σε headline shows. Ιδιάιτερη αίσθηση προκάλεσε και το ντεμπούτο album τους, “Riza”, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και γνώρισε καθολική αποδοχή από κριτικούς και κοινό. Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο album θα έχει την τιμητική του σε αυτές τις δύο μεγάλες συναυλίες του συγκροτήματος στο Fuzz Club και το Fix Factory of Sound, όμως θα ακουστούν και κομμάτια τόσο από το επερχόμενο νέο E.P. τους (η κυκλοφορία του τοποθετείται στις αρχές του Νοέμβρη) όσο και από το… μέλλον!

Η σύνθεση της μπάντας: Αλέξης Καραμέτης / κιθάρα – φωνή, Άκης Ζώης / μπάσο, Άρης Γιαννόπουλος / τύμπανα, Κωνσταντής Πιστιόλης / κλαρίνο – φωνητικά, Αχιλλέας Ράδης / πλήκτρα

Δισκογραφία:
“Promo”-2010,
“Riza”-2014

Τους V.I.C. τους βρίσκετε στο vicband.bandcamp.com και στο www.facebook.com/vic.ioannina. Κυρίως όμως, θα τους βρίσκετε πάνω στη σκηνή, να παίζουν τη μουσική που αγαπούν.

Οι Βούλγαροι Smallman σχηματίστηκαν το 2001, σε μία περιοχή στους πρόποδες της Ροδόπης. Η δυνατή, πειραματική μουσική τους είναι επηρεασμένη από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων, με εκτεταμένη χρήση οργάνων όπως η Γκάιντα και το Καβάλ. Βαριά riffs συνδυάζονται με επιβλητικές μελωδίες, δημιουργώντας μία υπνωτιστική ατμόσφαιρα.

Έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ της Βουλγαρίας, ενώ δύο χρονιές (2012 και 2013) έχουν περιοδεύσει στην Ανατολική Ευρώπη, παίζοντας σε χώρες όπως η Σερβία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, φτάνοντας μέχρι και την Αυστρία.

Δισκογραφία:
“Smallman” (2006)
“Labyrinth Of Present” (2010)
“Envision” (2014)

smallman.bandcamp.com
www.facebook.com/smallmanband

187