GUANO PADANO: “Americana”

Πάνω κάτω με τον τίτλο καταλαβαίνεις τι πρέπει να περιμένεις να ακούσεις.

Συμπληρώνοντας και την ιταλική τους καταγωγή και πιθανόν, την επιρροή της δουλειάς του Sergio Leone και του Ennio Morricone, φαντάζεσαι αμέσως πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον ήχο που σε ταξιδεύει στην Άγρια Δύση του χθες, αλλά και του σήμερα.

H μουσική, ως επί το πλείστον χωρίς λόγια, αν εξαιρέσεις το “Dago Red”,και “My Turn” στα οποία ακούγεται από μια όμορφη ιστορία, το “The Seed And The Soil” που η γυναικεία φωνή κάνει μια όμορφη country μπαλάντα, βρίσκεται στα όρια του κινηματογραφικού λυρισμού, με κάποιες surf garage εξάρσεις, jazz ιδέες και αρκετό κλίμα Calexico στον αέρα.

Σίγουρα μια καλή συνοδεία για να διαβάσεις κλασικά έργα των Hemmingway και Steinbeck, που από ότι λέει το δελτίο τύπου, προσπαθούν να ερμηνεύσουν μουσικά.

Τρίτη δουλειά για το Ιταλικό τρίο και δεύτερη με τη βοήθεια της Ipecac Recordings, και ομολογώ πως είναι άκρως γοητευτική.

Πιάνο, banjo, garage κιθάρες, σπιρούνια, εξάσφαιρα και σκόνη παντού.

Μπάρμαν, βάλε μου ένα σφηνάκι από τα καλά σου bourbon!

447

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.