TETEMA: “Geocidal”

Κοιτάζοντας το εξώφυλλο αναρωτιέμαι σε τι δοκιμασία με βάζει ξανά η Ipecac Recordings του “παρανοϊκού” Mike Patton.

Οι Tētēma, μας προειδοποιούν πως το όνομα τους γράφεται αυστηρά με τονισμό, είναι ένα ντουέτο που αποτελείται από το αφεντικό της εταιρίας και πασίγνωστο σε όλους, Mike Patton και κάποιον κύριο ονόματι Anthony Pateras.

O κύριος Pateras, Αυστραλός σε καταγωγή, έχει κυκλοφορήσει περί τα 12 album, υπό διάφορες ονομασίες και εδώ, συνοδεύει την σκληρή για τρυφερές ψυχές μουσική του με τα ουρλιαχτά και τους ουγκανισμούς του Mike, ο οποίος όπου ακούσει “ψυχάκια” μουσικό τρέχει να βοηθήσει.

Αδυνατώ να περιγράψω αυτό το θορυβώδες και ιδιαίτερο συνδυασμό μηχανών και φυσικών οργάνων, που θα με βοηθούσε μόνο αν ζωγράφιζα υπό την επήρεια πεγιότ ή μανιταριών.

Αφού έχω έρθει στα όρια να μην μπορώ άλλο (τα οποία σας προειδοποιώ είναι διευρυμένα σε σχέση με το μέσο αυτί), ευτυχώς έρχεται το κομμάτι “Irundi”, με πιο σαφή προσανατολισμό και ειδική ηρεμία (αναλογικά με τα noise προηγούμενα).

Η Αυστραλιανή Κυβέρνηση μέσω καλλιτεχνικών πόρων βοήθησε με χρηματοδότηση την κυκλοφορία του έργου αυτού, πράγμα το οποίο του δίνει ένα status παραπάνω.

Αν είσαι φίλος του σαφώς και λογικά ενορχηστρωμένου rock, τότε αυτός ο μουσικός πειραματισμός θα σε ενοχλήσει τόσο που θα θες να κρεμάσεις τα αυτιά σου από την πύλη του Βραδεμβούργου.

Αν είσαι μουσικός με σπουδές και ανοχή, τότε ίσως και να μάθεις κάτι.

Εγώ σίγουρα δεν είμαι το δεύτερο και επειδή κλίνω προς το πρώτο, τρόμαξα πολύ σε στιγμές και ομολογώ πως δεν κατάλαβα και πολλά.

Αν παρακολουθείς όμως, την πορεία του Mike Patton έχεις βρεθεί και άλλες φορές σε αυτό το σταυροδρόμι!

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.