X MASS EXPLODE FEST With: NIGHTSTALKER special acts: SEMEN OF THE SUN / HEADQUAKE / AUTOMATON

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

X MASS EXPLODE FEST!!!

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής!!!

NIGHTSTALKER
special acts: SEMEN OF THE SUN / HEADQUAKE / AUTOMATON
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ – ΠΟΡΤΕΣ 21:00 – ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΣΤΗΡΑ 21:40

Μην προσπαθήσετε να χαρακτηρίσετε τους Nightstalker. Κατά τη διάρκεια των ετών έχουν επιβαρυνθεί με κάθε ορολογία. Στη δεκαετία του 90 ήταν grunge. Μετά από αυτό ήταν Stoner Rock… Παίζουν μουσική ροκ… απλά… και έχουν πάρει διθυραμβικές κριτικές για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε έναν κόσμο γεμάτο από μπάντες συνεχίζουν να είναι διαχρονικοί με άπειρες συναυλίες στο ενεργητικό τους που τους καταξιώνουν ως τη σημαντικότερη ροκ μπάντα της Ελλάδας. Ξεκίνησαν στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και drummer τότε) Argy ενώ το 1992 γίνεται σταθερή η προσθήκη του μπασίστα των Rotting Christ Ανδρέα.

Καταφέρνουν να ενώσουν το βαρύ rock με funky ρυθμούς και μελωδίες grungy για να δημιουργήσουν στο τέλος ένα εντελώς νέο θηρίο. Με όλα αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν το 1994 το πρώτο EP με τίτλο “SideFx.”

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length album “USE” το 1996, καθιερώνονται έχοντας τον heavy και σκοτεινό ήχο τους ως δικό τους σήμα κατατεθέν.

Το 2000 ένα νέο EP έρχεται, το “Ritual”, το οποίο βρίσκει τους Nightstalker να πορεύονται βαθιά στη σφαίρα της ψυχεδέλειας, Το 2004 ακολουθεί το “Just A Burn” ενώ το “Superfreak” το 2009 συγκέντρωσε γύρω από το συγκρότημα νέους και πιστούς οπαδούς από όλο τον κόσμο. Το τελευταίο τους αριστούργημα “Dead Commandos Rock.” Ένα άλλο άλμπουμ αξίας αλλά και απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs και ηλεκτρισμό, με πιο βαρύ ήχο, groovy ρυθμούς, έντονο μπάσο και με τη δύναμη των φωνητικών του Argy, η οποία είναι το μυστικό για την μουσική των Nightstalker που έχει κρατήσει το συγκρότημα για περισσότερα από 20 χρόνια και τους έκανε ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής.

Semen Of The Sun

Οι είναι μία τριμελής rock μπάντα με έδρα την Αθήνα, η οποία συνδυάζει Alternative, Grunge, και Post-Punk ήχους. Το 2008, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο “Radio Adult: Slow Songs, Cheese & Wine” (The Lab / Spinalonga Records), το οποίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές από τον μουσικό τύπο.

Μεταξύ 2008-2010 εμφανίστηκαν ζωντανά με πολλές σημαντικές ελληνικές μπάντες όπως οι Deus ex Machina, Planet of Zeus, Rocking Bones κ.α,αλλά και ως support group σε συναυλίες ξένων συγκροτημάτων όπως οι Brant Bjork and The Bros (Ex Kyuss), Warrior Soul, Iron Butterfly.

Το χειμώνα του 2011 και με την αποχώρηση του Γιάννη Παπαχρήστου (τύμπανα) από την μπάντα, οι S.O.T.S ανέστειλαν τη δραστηριότητα τους για σχεδόν δύο χρόνια και ενώ μόλις είχαν ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο τους άλμπουμ.

Το 2012, βρίσκει τη μπάντα ξανά μαζί, με την προσθήκη του Γιώργου Νικολόπουλου (Yellow Devil Sauce) στα τύμπανα και προχωρούν στην κυκλοφορία του διαδόχου του Radio Adult, με τίτλο ” The Walk” . Την ίδια χρονιά ανοίγουν τις συναυλίες των The Raveonettes και Therapy? σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και παρουσιάζουν το πρώτο επίσημο video clip τους για το κομμάτι “Roses”.

Πρόσφατα μοιράστηκαν την σκηνή μαζί με τους Σουηδούς Truckfighters και ολοκλήρωσαν το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο “Those Pills”.

To “Those Pills” ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στα New Fab Liquid Studios (Αθήνα) από τον Μιχάλη Τσομπάνογλου.

Semen Of The Sun
Μάριος – Φωνή/κιθάρα
Jimmy – Μπάσο
Γιώργος – Tύμπανα

Discography:
Radio Adult: Slow Songs, Cheese & Wine (2008)
The Walk (2012)
Those Pills (2014)

http://semenofthesun.bandcamp.com/

HEADQUAKE

Οι headquake με τον εξαιρετικο δισκο τους “into the spiral” να εχει μολις κυκλοφορησει, μας υποσχονται ενα set γεματο heavy groovy ψυχεδελικους ηχους. Με την εμπειρια ετων στην πλατη τους και με ενα ακομη album, αλλα και με πολλα live στο ενεργητικο τους (monstermagnet, baby woodrose κ.α.), μας υποσχονται ενα καθηλωτικο set.

https://smashrecordsgreece.bandcamp.com/album/into-the-spiral

AUTOMATON

Οι AUTOMATON κυκλοφόρησαν τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Echoes of Mount Ida” (Trailblazer Records) τον Οκτώβριο του 2013, εμπνευσμένοι από την επιβλητικότητα, το μυστικισμό και τη λήθη του υψηλότερου βουνού της Κρήτης και, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό Τάλο, βάζουν τη σφραγίδα τους στα τεκταινόμενα της εγχώριας underground σκηνής. Με συμμετοχή σε φεστιβάλ (new long fest, defcon fest) και παρουσίες ως support act σε ονόματα όπως Yob, Pentagram, NAAM, Belzebong και 1000mods, έχουν μια αισθητή παρουσία στην αθηναϊκή σκηνή.

200