Vibravoid, Chickn (14/10/2014) Six Dogs

Ένα σπουδαίο και τεράστιο συγκρότημα του ψυχεδελικού rock φάσματος πέρασε από την χώρα μας για ένα σύντομο, αλλά δυναμικό tour και το κοινό της Αθήνας είχε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσει στο Six Dogs παρέα με τους “δικούς μας” Chickn.

Χωρίς πολλά πολλά και μεγάλες καθυστερήσεις, η απλή και groovy ambient μουσική των Chickn έντυσε τα μοναδικά και από άλλη εποχή φωνητικά τους στον χώρο του show. Η εμφάνιση αυτή έκανε αίσθηση σε μεγάλο βαθμό, μιας και μιλάμε για ένα από τα κρυφά διαμάντια της ελληνικής σκηνής, κάτι που εκτιμήθηκε δεόντος από τους αρκετούς παρευρισκόμενους εκείνη την ώρα στο Six Dogs.

Το αναμενόμενο ντεμπούτο τους, το οποίο θα φέρει κομμάτια που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης εμφάνισής τους, σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και θα μπορέσει εύκολα (εξαρτάται πάντα από την δισκογραφική αυτό) να περάσει τα σύνορα. Η μουσική των Chickn έρχεται από παλαιότερες εποχές χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα να φανεί αστραφτερή, αλλά αντ’ αυτού ενδίκνειται για ήρεμες καταστάσεις με όρεξη για φανταστικές rock n’ roll μουσικές.

Η σειρά των Γερμανών ήρθε ελάχιστα λεπτά μετά. Το κοινό απέδειξε πως περίμενε με ανυπομονησία αυτό το live, κάτι στο οποίο οι Vibravoid ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Με την ξεχωριστή τους αύρα και μοναδική εμφάνιση πάνω στην σκηνή, πιστή στο psychedelic rock των 90s’, εκτέλεσαν το ένα κομμάτι μετά το άλλο με άψογο τρόπο και καταπληκτικά σπάνιο ήχο.

Η ατμόσφαιρα στο Six Dogs ήταν απόλυτα ηλεκτρισμένη και το show εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Vibravoid φέρουν μια εκπληκτική περσόνα που τους ακολούθησε σε μια πορεία 20 ετών, διατηρώντας τους στον θρόνο των αναβιωτών του ιδιώματος τους. Η συναυλιακή τους εμπειρία έλαμψε θριαμβευτικά και εξέπληξε ευχάριστα τόσο τους νέους, όσο και τους παλαιότερους οπαδούς τους.

Το συγκρότημα αφιέρωσε αρκετές ημέρες από την περιοδεία του στην χώρα μας, κάτι που λειτούργησε θετικά για το live της Αθήνας, μιας και ήταν προγραμματισμένο προς το τέλος της παραμονής τους εδώ. Έτσι φάνηκε το πόσο ευχαριστημένοι έμειναν από την επίσκεψη τους στην Ελλάδα και η διάθεση ήταν επιπλέον ανεβασμένη.
Πολύ σημαντικό show που θα μπορούσε να έχει εκτιμηθεί περισσότερο, όμως σίγουρα θα μείνει αξέχαστο σε όσους το τίμησαν.

photos: Χριστίνα Αλώση

388