RELOAD: “Hotter Than A Bullet”

Καφές. Τσιγάρο. Κυριακή απόγευμα, πήρες και τη θέση στην πολυθρόνα σου, “δεν κουνιέμαι, λέμε!” φάση. Απέναντί σου… η ιστορία σου.

Ένα μέρος αυτής τουλάχιστον (πουτάνα τύχη). Οι παλιές κασέτες σου. Με αποτυπωμένο στο μανικάκι τους το εικαστικό σου πάθος για ένα μάτσο μαλλιάδες που επέλεξες να θέσεις ως πρότυπα, διασκευασμένα logo επιπέδου τρίχρονου στην Καλών Τεχνών, αλλά τόσο ολοκάθαρα στα μάτια σου. Όχι ρε φίλε, δεν τις έκανα μεταφορά σε computer formats, τις άφησα στην ησυχία τους, κάθε μια έχει την ιστορία της, γιατί να τις φέρω στο σήμερα; Τι μου έκαναν; Από Venom μέχρι The Evpatoria Portrait και από Machine Head σε ZZ Top. Και μια που σε πέτυχα στις νοσταλγίες σου Jo, ας σου ολοκληρώσω και την ονείρωξη με ένα soundtrack, από τα παλιά… τα ωραία.

Μπορεί και να άκουσες το όνομά του τελευταία στους κιθαριστικούς κύκλους. Αυτό το ταλέντο που επέδειξε στο ομώνυμο album των Diary Of Secrets και στο ντεμπούτο solo του, είναι λογικό να έκανε κόσμο να ασχοληθεί με το παλικάρι. Ο λόγος για τον κιθαρίστα Teo Ross, που προφανώς δεν έχει νιώσει κορεσμό στην έμπνευση του και φτιάχνοντας μια παρέα αξιόλογων μουσικών, δημιούργησε  υπό το όνομα Reload έναν πανέμορφο classic 80’s hard rock δίσκο, το “Hotter Than A Bullet”, ερωτικό, ενθουσιώδη και refrainάτο όσο πρέπει, ώστε να μπορεί να αντιπαρατεθεί με όλα τα σπουδαία ονόματα του παρελθόντος, δημιουργώντας πάμπολλες μνημονικές μεταφορές στην αντίστοιχη εποχή.

Καταπληκτικές συνθέσεις στα χνάρια των Europe, των Scorpions, των μεγάλων Gotthard, ένα καθηλωτικό, διαρκές sing-along πανηγύρι μέσα στις δέκα κομματάρες που ερμηνεύει το πολύ συναισθηματικό λαρύγγι του Κώστα Τόκα, μια φωνάρα που προσεγγίζει μεγάλα λαρύγγια της Ευρωπαϊκής κυρίως σχολής (Ronnie Atkins, David Readman), ενώ η Μαριανίκη Τόκα (drums – back φωνητικά, ακριβέστατη και στακάτη, φοβερή όταν συμπληρώνει φωνητικά τα refrain), ο Ηλίας Παπαδόπουλος (μπάσο) και ο ρυθμικός κιθαρίστας Τάσος Λαζαρίδης, είναι πανάξια συνοδευτική ομάδα για τον σπουδαίο εξάχορδο leader. Ένας Teo Ross που συνεχίζει και μαγεύει με το παίξιμο του, μια κιθαριστική ερμηνεία που έχει τις βάσεις της στα καλύτερα στοιχεία κιθαριστών όπως ο Kee Marcello, ο Norum, ο Kotzen ή ο Andy Timmons.

Με σπουδαίο, σύγχρονο ήχο από τον Bob Katsionis που δίνει ένα ρεσιτάλ στη παραγωγή και καθορίζει κατά πολύ τον “αέρα” του “Hotter Than A Bullet”, στη συνείδηση μου κομμάτια όπως τα “Give Into the Night”, “Superhero”, “Come Back”, “Candle in the Night”, “Alone”, το Jake E. Leeικό “Higher” και το κάργα metal “Fight”, είναι ήδη κλασσικά, θα πάρουν θέση στην τιτλοφορούμενη “Diamonds” playlist μου και δεν νομίζω να βγουν ποτέ από εκεί. Έχουν μοναδική στόφα, δείχνουν ταλέντο, έμπνευση, είναι διασκεδαστικά και προκαλούν πλήθος όμορφων, ξέγνοιαστων εικόνων. Αρκούν αυτά τα λίγα, δεν νομίζεις; Σπουδαίος δίσκος, τα συγχαρητήρια μου.

Και σήκω, βρέχει, αλλά μια βόλτα θα την κάνεις, κάπου πρέπει να πεις αυτό που νιώθεις με το “Longing for Your Love”. Κι ας σε γράψει στο αιδοίο της. Όλες οι καντάδες άλλωστε, τελειώνουν με κουβά.

541

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.