VAGINAL PENETRATION OF AN AMELUS WITH A MUSTY CARROT

Aπό το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις οτι η μπάντα είναι love it or extremely hate it. Οι VxPxOxAxAxWxAxMxCx είναι χαβαλέδες. Αν γουστάρεις το ακραίο χιούμορ και τo gore μπορείς άφοβα να συνεχίσεις την ανάγνωση. Αν από την άλλη όλα αυτά τα παίρνεις πολύ στα σοβαρά απλά προσπέρνα την συνέντευξη. Με αφορμή λοιπόν το Brutality Over Sanity festival που πλησιάζει μέσα από το Rockway.gr αναλύσαμε μαζί τους απορίες που μας απασχολούσαν τόσο για την μουσική τους όσο και για την ακραία αισθητική τους.

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το τελευταίο σας split “A Fairytale Full of Apotemnophiliac Moments”.
Γεια σας και χαιρετίσματα από την Αυστρία! Ευχαριστούμε πολύ! Όπως συνηθίζουμε η κυκλοφορία του split άργησε πολύ αλλά είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους κυκλοφόρησε και τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα πρίν την επόμενη κυκλοφορία!

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Λοιπόν, το όνομα καθιερώθηκε στις αρχές της μπάντας. Καθίσαμε όλοι μαζί σε ένα ντόπιο bar και μιλήσαμε για τις λεπτομέρειες του συγκροτήματος που θέλαμε να φτιάξουμε. Φυσικά προέκυψε η ερώτηση για το όνομα της μπάντας και ο τραγουδιστής μας είχε την ιδέα να βρούμε ένα μακροσκελή όνομα που θα ξεχώριζε στα φυλλάδια και που θα αντανακλούσε το όλο concept του συγκροτήματος και επίσης θα συμπεριλάμβανε τα δύο κύρια στιχουργικά στοιχεία που είναι το gore και ο σαρκασμός. Μετά από λίγο βρήκαμε το όνομα στα γερμανικά και το μόνο που έμενε ηταν να το μεταφράσουμε και ιδού: το όνομα Vaginal Penetration of an Amelus With a Musty Carrot γεννήθηκε. Οπότε δεν υπήρξε κάποιο συγκλονιστικό γεγονός ή κάποια ιστορία για το όνομα, απλά δημιουργήθηκε μέσα σε ένα απόγευμα και μιας και μας ρωτάνε πολυ συχνά για αυτό νομίζουμε πως τα καταφέραμε μια χαρά.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
Θα λέγαμε οτι παίζουμε μια μίξη Goregrind και Slamdeath και μας αρέσει να το λέμε Goreslam. Πήραμε τα groovy σημεία από τα δύο είδη και αφήσαμε έξω κάθε ίχνος μελωδίας από τα τραγούδια μας. Κάποιος μπορεί να πεί οτι πήραμε τα στοιχεία που μας άρεσαν περισσότερο από τις δύο κατηγορίες και τα συνδυάσαμε. Αυτό δημιουργεί ένα είδος μουσικής  το οποίο, όπως νομίζουμε, έχει πλάκα να ακούς και να χορεύεις επίσης ειδικά όταν το παρουσιάζουμε επί σκηνής. Επίσης μας αρέσει να το μπερδεύουμε λίγο με κάποια χαζά, κυρίως επηρεασμένα από την techno, intros και αυτό πάνω κάτω.

Τα ονόματα σας είναι εμπνευσμένα από Αυστριακούς δολοφόνους και serial killers. Γιατί αυτό;
Ο λόγος για αυτά τα ψευδώνυμα είναι πολύ απλός. Θέλαμε παρατσούκλια  επειδή είναι ένα ωραίο κόλπο και σου δίνει την ευκαιρία να είσαι δημιουργικός διαλέγοντας το δικό σου. Ο λόγος που διαλέξαμε serial killers είναι επειδή ταιριάζουν στο μουσικό μας στύλ. Η μουσική μας δεν μιλάει για μέλισσες και τη νεράιδα Elizabeth και γι’αυτό οι serial killers ηταν η πρώτη μας επιλογή. Αυτοί οι τρείς που διαλέξαμε (Franz Stockreiter, Werner Kniesek, Wolfgang Ott) τους διαλέξαμε επειδή είναι από την Αυστρία και θέλαμε να έχουμε μια σύνδεση με την γενέτειρα μας μέσω των ονομάτων. Και οι τρείς τους δεν ήταν οι πιο διαβόητοι και αποτρόπαιοι serial killers στον κόσμο αλλά στην Αυστρία δεν υπάρχουν και πολλοί να διαλέξεις και δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τους πιο γνωστούς και κλισέ ψυχοπαθής όπως ο Joseph Fritzl ή ο Jack Unterweger  αλλά θέλαμε να στηρίξουμε τους πιο underground 😉 Mε λίγα λόγια τους διαλέξαμε επειδή είναι Αυστριακοί και παρότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σε διεθνές επίπεδο, στην Αυστρία είναι αναμφισβήτητα στην κορυφή της γκάμας της βαρβαρότητας.

Η μέχρι στιγμής δισκογραφία σας αποτελείται από EPs και splits. Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε κάποιο full-length album στο μέλλον;
Για να είμαι ειλικρινής είμαστε αρκετά τεμπέληδες όταν πρόκειται να ηχογραφήσουμε. Οπωσδήποτε θα φτιάξουμε ένα full-length CD αλλα σίγουρα θα αργήσει ακόμα. Όταν το κυκλοφορήσουμε θα θέλαμε να είναι επαγγελματικά φτιαγμένο και ηχογραφημένο και αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Μας ενδιαφέρει πιο πολύ να παίζουμε σε πολλές συναυλίες  κάτι το οποίο μας κρατάει απασχολημένους για πολύ καιρό. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε ένα full-length τα επόμενα χρόνια αλλά δεν έχουμε θέσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμα.

Προσωπικά πιστεύω πως αποτελείτε μια από τις πιο ακραίες μπάντες του χώρου τόσο από άποψη στίχων και μουσικής όσο και εξωφύλλων όπως αυτά του φετινού και του “In Involuntary Abortion We Trust”. Aποσκοπεί κάπου όλο αυτό; Είναι κάτι που νιώθετε ή απλά θέλετε να προκαλέσετε;
Δεν είμαστε από τις μπάντες που κάνει οτι κάνει για να εντυπωσιάσει τον κόσμο. Επίσης ότι κάνουμε δεν το κάνουμε για να προκαλέσουμε το κόσμο και πιστεύουμε πως το κοινό το οποίο στοχεύουμε κυρίως δεν θα σοκαριζόταν από το υλικό μας. Μιας και έχουν δεί σχεδόν τα πάντα. Αυτοί οι οποίοι σοκάρονται από το υλικό μας μάλλον δεν ταιριάζουν στο κοινό μας οπότε δεν έχει λογική το να φτιάχνουμε αυτά τα εξώφυλλα για να προκαλέσουμε. Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που σοκάρονται από αυτού του είδους τα εξώφυλλα δεν ακούνε το είδος της μουσικής μας. Δεν θα έλεγα οτι νιώθουμε κατά αυτόν τον τρόπο αλλά ας το θέσουμε ως εξής: είμαστε η μουσική εκδοχή της γερμανικής ταινίας “Das Komabrutale Duell” . Eίμαστε μεγάλοι gore φαν και επίσης έχουμε μια σαρκαστική και χαζή αίσθηση του χιούμορ και δεν μας παίρνουμε πολύ στα σοβαρά. Γελάμε με εμάς αλλά λατρεύουμε ακόμα πιο πολύ να γελάμε με τους άλλους.

Πιστεύετε πως μπορείτε να επηρεάσετε το κοινό ακόμα και αρνητικά;
Υπάρχουν άνθρωποι που εμμένουν τόσο πολύ με την μουσική που μετά μπορεί να κάνουν πράγματα που σοκάρουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως ευαίσθητες προσωπικότητες και όταν κολλάνε τόσο πολύ με πράγματα όπως η μουσική με κύριο θέμα την βία, τότε αυτό μπορεί να συμβάλει στις κακές αποφάσεις που παίρνουν. Αλλά πιστεύουμε πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι τα μοναδικά που φταίνε για αυτό όμως υπάρχει μια πιθανότητα η μουσική να παίζει ένα μικρό ρόλο σε άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στο πραγματικό κόσμο. Αν κάποιος εμπνέεται από την μουσική μας δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό αλλά θα πρέπει να είναι δημιουργικός σε οτιδήποτε κάνει! Αν κάποιος πάει σε ένα μαγαζί με κεμπάπ  και κάνει εμετό στο πάτωμα επειδή άκουγε το κομμάτι μας “Double Emetophilia Session” και όχι επειδή το κεμπάπ ήταν αίσχος, θα το δεχόμασταν με ευχαρίστηση. Αυτό που δεν θέλουμε είναι υποστηρικτές που καπνίζουν τσιγάρα βανίλια από την σκηνή του black metal, που νομίζουν οτι άκουσαν τον απόλυτο σατανικό χορό στους ρυθμούς του “Ενάντια στους ανθρώπους, ενάντια στα ζώα, ενάντια στα πάντα”.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μου αναφέρετε τις μπάντες που σας έχουν επηρεάσει και αν υπάρχει κάποια που θα θέλατε να συνεργαστείτε.
Οδφεφοεξφβξσβεφ… Συγνώμη φαίνεται πως μόλις έπαθα ένα πρόβλημα στα νεφρά και γι’αυτό δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια σας;
Όπως τώρα, σχεδιάζουμε να κάνουμε πολλές συναυλίες και να επισκεφτούμε νέες χώρες. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός μας στόχος. Φυσικά επίσης θέλουμε να παίζουμε κυρίως σε ποιοτικές συναυλίες όπως κάναμε μέχρι τώρα (με μερικές εξαιρέσεις). Ένας άλλος στόχος είναι να κάνουμε εμφανίσεις σε άλλες ηπείρους αλλά το βασικό πρόβλημα είναι πάντα τα χρήματα. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον.

Εκτός από grind και brutal death ακούσματα υπάρχει κάποιο άλλο μουσικό είδος στο metal αλλά και γενικότερα που να ακούτε ή ακόμα και να ασχολείστε;
Όταν είμαστε στο δρόμο αλλά και στο σπίτι, μας αρέσει να ακούμε γρήγορη techno μουσική. Φυσικά εξαρτάται από τον τύπο της techno (όχι Jungle ή τέτοιες βλακείες) αλλά πράγματα όπως Hardtekk, Speedcore, Rave, Happy Hardcore. O Werner και ο Wolfgang επιπλέον ακούνε διάφορες κατηγορίες του metal (Technical Death, Black Metal, Thrash Metal…) εκτός από Brutal Death και Grindcore.

Στις 9 Νοεμβρίου θα σας δούμε ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια του Brutality Οver Sanity festival. Πως αισθάνεστε που θα παίξετε μπροστά στο ελληνικό κοινό και για την συμμετοχή σας στο festival;
Φυσικά ανυπομονούμε πάρα πολύ να παίξουμε στο Brutality Οver Sanity festival! Eίμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που επιτέλους μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στην Ελλάδα, μιας και μια από τις πρώτες μας συναυλίες πριν πέντε χρόνια θα γινόταν στην Ελλάδα και αναβλήθηκε. Από τότε προσπαθήσαμε πολλές φορές να παίξουμε στην Ελλάδα αλλα δεν τα καταφέραμε. Είναι πάρα πολύ ωραίο που τώρα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να παίξουμε εκεί αλλά επίσης σε ένα πολύ καλό και αρκετά μεγάλο festival. Eπομένως ανυπομονούμε να χορέψουμε συρτάκι με το κοινό στο festival.

Υπάρχει κάποια μπάντα που έχετε ξεχωρίσει από το φετινό line up;
Υπάρχουν πολλές πολύ καλές μπάντες στο festival. Eπίσης ωραίο είναι οτι υπάρχουν και μπάντες που έχουμε ξαναπαίξει μαζί στο παρελθόν (Μortal Torment και Craniotomy). Υπάρχουν επίσης μπάντες στο festival που δεν έχουμε ξανακούσει και έχουμε μεγάλη περιέργεια για το πως θα ακούγονται επί σκηνής.

Τέλος, τι σας οδήγησε να ανεβάσετε στο διαδίκτυο εκείνο το βίντεο που αποδεικνύει οτι τα φωνητικά του Franz Stockreiter  είναι αληθινά χωρίς καμία τεχνολογική παρέμβαση;
Ο λόγος είναι απλός. Υπήρχαν ανέκαθεν άνθρωποι στο διαδίκτυο που αμφισβητούσαν οτι τα φωνητικά είναι αληθινά και υποστήριζαν οτι είναι αδύνατον να κάνεις αυτά τα φωνητικά χωρίς κάποιο εφέ. Επίσης κάποιοι ζητούσαν ένα βίντεο. Μιας και δεν ήταν τίποτα δύσκολο να φτιάξουμε ένα μικρό βίντεο όπως αυτό, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε ένα “αποδεικτικό” βίντεο στο κανάλι μας στο youtube.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, σας εύχομαι καλή συνέχεια και ανυπομονούμε για την εμφάνιση σας στις 9 Νοεμβρίου.
Σε ευχαριστούμε και εμείς! Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για την συνέντευξη! Ανυπομονούμε και εμείς να παίξουμε στην Ελλάδα και απαιτούμε την Ολυμπιακή δάδα σαν δώρο για τους Αυστριακούς καλεσμένους σας (γέλια)!

238