ALUNAH: “Awakening the Forest”

Οι Βρεττανοί Alunah πιστοί στο διετές ραντεβού τους , επιστρέφουν με το τρίτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ βαφτισμένο “Awakening the Forest” και δυστυχώς παραμένουν στάσιμοι στη ίδια άδοξη συνομοταξία των “καλούτσικοι είναι μωρέ…”.

Ο νέος δίσκος παραμένει στα ίδια μονοπάτια doom/stoner των προηγούμενων, οπότε άμα σας αρέσουν οι The Wounded Kings, Mourn (κυρίως), Cathedral, Goatsnake κλπ μπορεί να θέλετε να τους τσεκάρετε αλλά δε νομίζω να βρείτε κάτι να τους ξεχωρίζει. Κακοί δεν είναι, αλλά άλλοι είναι πολύ καλύτεροι σε αυτό το ήδη κορεσμένο τα τελευταία χρόνια είδος. Τα φωνητικά της Sophie Day χωρίς να είναι κακά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, οι στίχοι κλασσικοί του στυλ παγανισμός, δάσος, μάγισσες κλπ,  η παραγωγή είναι μια χαρά, τα riff  ότι ακριβώς θα περιμέναμε και τα κομμάτια ακούγονται ευχάριστα σαν background για άλλες ασχολίες και μέχρι εκεί.

Θα έλεγα ότι περιμένω να ακούσω κάτι πιο ξεχωριστό μελλοντικά ,αλλά βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο άλμπουμ και το μόνο που άλλαξε είναι το (ομολογουμένως ωραιότατο) εξώφυλλο, οπότε μάλλον τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται να το προχωρήσουνε το πράγμα. Κάνουν την καύλα τους και πολύ καλά κάνουν, καλά να περνάνε, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω.

500

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.