NICKE BORG HOMELAND: “Ruins of a Riot”

Βλέποντας στον τίτλο το όνομα του frontman και συνιδρυτή των Backyard Babies, Nicke Borg, χαμογέλασα ευχάριστα και οι προσδοκίες μου μεγάλωσαν πριν την ακρόαση.

Το ριφάκι στην αρχή του “This Army” δημιουργεί πολύ καλή αλήτικη hard rock ατμόσφαιρα, αλλά μόλις η φωνή του Borg μπαίνει στο παιχνίδι όλα γίνονται μελωδικά, από εκείνη την μεριά του πράγματος που εμένα προσωπικά, με ενοχλεί.

Προσπαθεί να κρατήσει όσο μπορεί τον punk χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς μου θυμίζει περισσότερο τους Blink182, παρά τους Social Distortion που αγαπούν οι Babies.

Οι συνθέσεις δεν είναι κακές, αλλά not my cup of tea, και πιστεύω πως οπαδοί των Backyard Babies κάθε άλλο παρά θα ενθουσιαστούν. Οι φίλοι του AOR και του μελωδικού rock, θα βρουν περισσότερο τσιτσί στο “Ruins of a Riot”, το οποίο θα κάνει ακόμα και για φίλους του Bon Jovi.

To δεύτερο κομμάτι (“Making out with Chaos”) είναι μια ρέπλικα του τι έχουν κάνει οι Green Day τα τελευταία χρόνια και η μεταφορά του punk στη χώρα του Ποτέ Ποτέ.

O έτερος Backyard Babies, Dregen έβγαλε πολύ καλύτερο album πέρυσι, αλλά τους προτείνω να μαζευτούν πάλι και να μας μαγέψουν με την αγνή τους αλητεία, δίνοντας μας αυτό που ξέρουμε ότι μπορούν. Γκρινιάζω, το ξέρω ναι, αλλά δεν το κάνω από κακία.

O ίδιος ο Nick Borg αποκαλεί αυτήν την προσπάθεια “αμερικάνικη πλευρά των Backyard Babies”. Ακριβώς έτσι είναι, αλλά αν είναι δηλώνω αντι-αμερικανός, Σουηδός μουσικεθνικιστής!

Αν είσαι Backyard-ικός, χλωμιάζει το πράγμα. Αν είσαι melody rocker (ότι και αν σημαίνει αυτό τελικά), καλά θα κάνεις να ρίξεις μια αυτιά!

435

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.