SIVERT HÖYEM: “Endless Love”

Το ξέρω, μάγκες, δεν είναι Madrugada!

Ξέρω επίσης, πως ο τίτλος του album θα κάνεις κάποιος να βγάλουν σπυριά! Το “Endless Love” είναι ένας δίσκος γεμάτος συνθέσεις,  οι οποίες είναι τίγκα ερωτικές και δε θα ικανοποιήσουν τους άνδρες fans του Νορβηγού τροβαδούρου!

Σίγουρα, απέχει αρκετά από τους διθυράμβους και τα βραβεία, η φωνή όμως, του αγαπητού σε όλους μας στην Ελλάδα, Sivert μας κρατάει και πάλι παρέα και μας κάνει να τραγουδήσουμε κάποιους από τους πονεμένους του στίχους.

Το ομώνυμο και εναρκτήριο κομμάτι “Endless Love” φαντάζει να είναι μια απλή εισαγωγή στο album, με έντονο γλυκανάλατο χαρακτήρα, που δεν ταιριάζει γενικά στο ύφος του καλλιτέχνη, κατά τη γνώμη μου.

Το “Enigma Machine” που κυκλοφορεί είναι πιο κοντά σε αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Sivert και με τους πολύ ωραίους του στίχους, το βάζει σε τροχιά καθιέρωσης στο άτυπο best of του, το οποίο δημιουργείται στα εγκεφαλικά μου charts, όμως το hit έρχεται με το “Handsome Savior”.

Μην ανοίγεστε όμως, γιατί πρόκειται για μια ακόμη πονεμένη μπαλάντα, την οποία θα αφιερώσουν πολλά κοριτσάκια, αλλά δεν νομίζω πως θα μείνει για πολύ κοντά σε άλλα διαμάντια που αυτός ο τύπος έχει ερμηνεύσει.

Και για δες… μια ακόμη μπαλάντα, του πιο υποτονικού χαρακτήρα, το “Inner Vision”, με το οποίο μάλιστα, επέλεξε να προωθήσει το album. Πιάνο και φωνή και κρασάκι λευκό!
“Free as a Bird-Chained to the Sky” και ίσως ένα ψήγμα αισιοδοξίας να φαίνεται σα ξέφωτο στο μαυρισμένο από την ερωτική απογοήτευση δάσος (τι σου έχουν κάνει οι γυναίκες, βρε παιδί μου;).

“Little Angel” και αν δεν είσαι με την αγαπημένη σου, μπορεί να έχεις βαρεθεί την κλάψα και να έχεις βάλει Foo Fighters, με μια ακόμη μπαλάντα, να μην μπορεί να αλλάξει το μέτριο μέσο όρο του album.

Και ξάφνου ο Sivert παίρνει φόρα με το “Wat Tyler” και παίζει ανάμεσα στα 80s και τον Nick Cave και επιτέλους, δίνει λίγο rock τόνο στο “Endless Love”.

Και πάλι στην καταχνιά γυρίζουμε με το “Gorlitzer Park” και ακόμα πιο υποτονικά με το “At Our Evening Table”, ενώ κλείνει με ακόμη μια μπαλάντα το “Ride on Sisters”.

SIVERT HÖYEM, σε αγαπάμε, αλλά έχεις γίνει πολύ flat. Κάνε κάτι πριν μας πάρει ο ύπνος!

Θα έρθω να σε δω στο sold out της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου (έχει date και Τετάρτη 24), αλλά δε θα σε λυπηθώ. Ξέχνα την και σταμάτα να γίνεσαι Phil Collins!

569

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.