THE FUZZTONES: Στις 4 Οκτωβρίου στο Gagarin

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΪΟΥ

THE FUZZTONES
Opening acts: The Big Nose Attack, The Titanics

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 17 ευρώ, στο ταμείο 20 ευρώ
Σημεία προπώλησης : Θέατρο Ακροπόλ ( Ιπποκράτους 9-11, Τηλ: 2103643700), Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,Viva.gr

O Rudi Protrudi και η παρέα του είναι και πάλι εδώ!
Πολλά λόγια για τους Fuzztones δεν χρειάζονται. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το όνομα με το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένη – σχεδόν ταυτισμένη – η αναβίωση του Garage-Punk ήχου των 60s, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει να επηρεάζει εκατοντάδες νέες μπάντες μέχρι και τις ημέρες μας.
Βρώμικες κιθάρες, ατόφιο garage, πρόστυχο σεξ απίλ , διασκευές φετίχ – το σήμα κατετεθέν τους – οι δικές τους λυσσασμένες συνθέσεις, grungy στιγμές, hammond παραλήρημα, ηλεκτρικό ξεσάλωμα, όλα αυτά σε υπερβολικές δόσεις το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου στο Gagarin στη ροκ εν ρολ τελετουργία των Fuzztones .

LINKS
http://www.fuzztones.net
https://www.facebook.com/pages/The-Fuzztones/275731423470
http://www.allmusic.com/artist/the-fuzztones-mn0000764290

VIDEOS

The Big Nose Attack

Οι ‘the Big Nose Attack’, είναι ένα εναλλακτικό blues/rock ντουέτο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011.Στα τρία χρόνια ζωής, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν άπειρες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό(Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία κλπ) έχοντας στα μπαγκάζια τους 2 δίσκους και το soundtrack για μια ταινία μικρού μήκους.
Τα αδέρφια ‘Boogieman’ (κιθάρα/φωνή) και ‘Little Tonnie’ (τύμπανα) αποτελούσαν για χρόνια τον βασικό πυρήνα του blues τρίου Down & Out, με τους οποίους ”έμαθαν τα blues απ’τους καλύτερους” έχοντας ανοίξει για ονόματα όπως οι Gary Moore, Johnny Winter, the Sonics, ZZ Top, ενώ είχαν εμφανιστεί και σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Οι the Big Nose Attack ξεφεύγουν παρ’ολα αυτά απο τα κλασικά στερεότυπα των blues και παντρεύουν παλιούς με νεότερους ήχους.
Εμπνευσμένοι από τους παλιούς (RL Burnside, Junior Kimbrough, Tom Waits, Captain Beefheart) αλλά και πιο σύγχρονους μουσικούς (the Black Keys, the White Stripes, CW Stoneking, Seasick Steve) γκρουβάρουν τα πιο διαστρεβλωμένα-εναλλακτικά fuzz-άριστα blues!
Mε αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία τους “Paint It Blue” η μπάντα απο το Μπραχάμι οργώνει την Ελλάδα για την προώθηση της.
Αhoy!!!

http://thebignoseattack.tumblr.com/
http://www.facebook.com/thebignoseattack
http://www.youtube.com/user/theBigNoseAttack
https://twitter.com/bignoseattack
https://soundcloud.com/thebignoseattack

The Titanics

Μια ανίερη και αθειστική σύγκρουση μεταξύ τής μελωδικής ομορφιάς του κλασικού surf και της ανεπίλυτης αναρχίας του πρωτογενούς γκαράζ / punk. Οι Titanics προσπαθούν να παραμείνουν πιστοί στους καθαρούς και καθολικούς ήχους του surf της δεκαετίας του 1960, αν και οι συνθέσεις δεν μένουν σε τέτοιους περιορισμούς. Το ύφος των τραγουδιών τείνει να περιστρέφεται γύρω από κλίμακες μινόρε. Οι ρυθμοί και οι χρόνοι είναι γραμμένοι για χορούς skank, twist, stomp και Tahitian space hop, οι οποίοι χορεύονται καλύτερα σε μια μεγάλη και καλά γυαλισμένη πίστα. Οι εμφανίσεις των Τitanics, όπως και τα τραγούδια τους, είναι μικρής διάρκειας και μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα.

https://www.facebook.com/Samosurfer

45