THE ORDER OF ISRAFEL: “Wisdom”

Σκοτεινιάζει ο ουρανός και τα πρωτοβρόχια έρχονται.

Το τάγμα του Ίσραφελ (ο άγγελος που θα σημάνει την ημέρα της Ανάστασης σύμφωνα με το Ισλάμ) έρχεται με την βαριά του διάθεση να σημάνει τον ερχομό του φθινοπώρου.

Κουαρτέτο με  βάση το Γκέτεμποργκ και έχοντας στις τάξεις του τον Tom Sutton (Church of Misery, ex-Firebird) στην κιθάρα και τα φωνητικά, και τον Patrik Andersson Winberg (Doomdogs) στο μπάσο, που μας προσφέρει ένα υπέροχο ντεμπούτο, με άψογη παραγωγή και τόσο ευκολοάκουστο που νομίζω είναι ότι πρέπει για τη μύηση νιούφηδων στην heavy/doom κουλτούρα.

Σαμπαθικής νοοτροπίας, κλασικό αμερικάνικο doom που κοιτάει πίσω στους St. Vitus και Obsessed, με σημεία Cathedral βαρύτητας και με θρησκευτική κατάνυξη.

Το “Wisdom” φαίνεται να είναι κάποιο concept που μαντεύοντας μάλλον, έχει να κάνει με την ημέρα της κρίσεως και τον ερχομό του Αντίχριστου (από τα λίγα που καταλαβαίνω από την απαγγελία του “The Vow”).

Πλάι στον όμορφο νέο Pallbearer, και κατά τη γνώμη μου, λίγο πιο ενδιαφέρον, έχοντας πιο rock υφή από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους και με κομματάρες σαν τα “On the Black Wings, a Demon”, “The Order” και “Morning Sun (Satanas)” ανοίγουν λογαριασμό με την ιστορία.

Θα τους έχω από κοντά και σας προτείνω να κάνετε και εσείς το ίδιο.

505

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.