PYRRHON: “The Mother Of Virtues”

Λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο ηχητικό εκστασιασμό.

Για μια καταιγίδα η μάλλον για ένα βομβαρδισμό μουσικών εξάρσεων τυλιγμένα με τον χιτώνα της παράνοιας. Αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα από τους Νεο-Υορκέζους Pyrrhon  δεν αξίζει να περάσει απαρατήρητο από κανέναν. Δεν αξίζει να χαθεί στην μάζα της μετριότητας που κυκλοφορεί καθημερινά. Το “The Mother Of Virtues” κυκλοφορεί 3 χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας και καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να συγκεντρώνει μία πληθώρα ήχων και ρυθμών που συνεπαίρνουν τα εγκεφαλικά και σωματικά μας κύτταρα και τα πετάνε στον κάδο των αχρήστων.

Για τους λάτρεις των Human Remains, για τους λάτρεις των Indian, για τους λάτρεις των Gridlink, για τους λάτρεις του “καλού” θορύβου και της ισορροπημένης απόδοσης εννοιών και παραστάσεων. Υπερηχητικά riffs, μπερδεμένες μελωδίες που καταργούν τους νόμους της βαρύτητας και βαριεστημένες εκρήξεις συνιστούν έναν καταπληκτικό δίσκο. Από την αρχή μέχρι το τέλος προσπαθείς με μανία να βρεις ένα ασφαλές μέρος αλλά ευτυχώς οι Pyrrhon έχουν φροντίσει να σε αφήνουν να ταλαντεύεσαι μετέωρος χωρίς δίχτυ ασφαλείας σε έναν θίασο όπου η αβεβαιότητα μοιάζει να είναι αυτό που τελικά αναζητάς.

Παρά την απαράμιλλη τεχνικούρα και τις συνεχείς εναλλαγές ρυθμών και καταστάσεων το “The Mother Of Virtues” διατηρεί μία ταυτότητα και πάνω από όλα κρατά το ενδιαφέρον τους ακροατή αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάθε δευτερόλεπτο είναι μία στιγμή αναζήτησης και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα αντέξουν την δυσκολοχώνευτη μαγεία αυτής της υπερηχητικής δισκάρας. Δυστυχώς γι αυτούς, δεν θα μάθουν ποτέ. Οι υπόλοιποι υποκλινόμαστε!

512

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.