MAHAKALA: “Devil's Music”

(Τακ τακ τακ!) -Ναι; Ποιος είναι;
-Εγώ είμαι.
-Δηλαδή;
-Ο Σατανάς

Εγώ την άνοιξα παιδιά την πόρτα και μέσα μου μπήκαν οι εκπρόσωποι του, Mahakala.

Από την Crust-ίλα στην Sabbath-ίλα πέρασαν κάποια χρόνια για τους Αθηναίους, να μας παρουσιάσουν ολοκληρωμένα το νέο τους πρόσωπο. Πρόσωπο που μοιάζει λίγο με του οξαποδώ στην παραδοσιακή του 80s μορφή.

Το εγχείρημα αυτό, αποκατάστασης του Βεελζεβούλ, ξεκινάει ορχηστρικά με το “Come Rise” και συνεχίζει με το “Evil Man”, που βάζει αμέσως τον ακροατή στο concept κλίμα του “Devil’s music”.

Η ατμόσφαιρα είναι μέσα στο κλίμα της αναβίωσης του κλασικού heavy/doom, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις βορειοευρωπαϊκές χώρες και έχει, καθώς πρέπει μυστικιστική στιχουργική. Το δελτίο τύπου το αναφέρει ως occult metal και θα συμφωνήσω απόλυτα με το χαρακτηρισμό, αφού η δουλειά αυτή είναι ύμνος στην κληρονομιά που άφησαν οι Black Sabbath και μετέπειτα τέρατα, όπως οι Candlemass και οι Solitude Aeturnus.

Σύνολο 11 τραγουδιών, εκ των οποίων και τα τέσσερα του ΕΡ “Pact with the devil” επαναπροσεγγίστηκαν ηχητικά σε ένα χορταστικό σύνολο, 50 λεπτών. Ηχογραφημένο στα Sierra Studios από τον Στέλιο Εφεντάκη και mastered by Bob Katz, 3 φορές υποψήφιο Grammy.

Αφού έχεις πουλήσει την ψυχή σου στο διάολο, με το “Pact with the devil”, όπου γίνονται και μουσικές αναφορές στους Down, εκείνος θα σε οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας (“Promised Land pt.1: Prelude”, “Promised Land pt.2: Salvation”).

Στέκομαι και ακούω με πάθος τα “By my hand” και “Lust for your Blood”, υπό το φως των μαύρων κεριών και των δοξαστικών πρελουδίων των Mahakala.

Συνεχίζοντας να ακροβατεί μεταξύ παραδοσιακού heavy doom και πιο σύγχρονου του, με πολύ καλά δομημένα τραγούδια, που σου κρατούν το χέρι κατά την κάθοδο στην Κόλαση, οι Mahakala νόθα τέκνα των δυνάμεων του σκότους έρχονται κοντά σου μπαίνοντας από τις χαραμάδες της τρομαγμένης σου ύπαρξης.

Μην αντιστέκεσαι, η μουσική του διαβόλου θα σε κυριεύσει θέλεις, δε θέλεις!
Προσκύνα τον Κύριο σου, μηδαμινό ανθρωπάριο!

495

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.