OM: “Advaitic Songs”

Οι πρεσβευτές του μυστικισμού και του μινιμαλισμού, επιστρέφουν τρία χρόνια μετά το “God is Good” και μέσα σε περίπου 45 λεπτά μας ταξιδεύουν για μια ακόμη φορά στο δικό τους μουσικό κόσμο…

Όσοι περιμένατε για κάποιο λόγο τον doom ήχο που είχαν στις απαρχές τους, προσπεράστε το “Advaitic Songs”. Όσοι όμως δηλώνετε fan των πιο πρόσφατων Om, το νέο τους πόνημα θα αποτελέσει “must” για τη φετινή δισκοθήκη σας!

Οι υπνωτιστικά χαμηλοί τόνοι, οι μαγικοί μίνιμαλ ρυθμοί, η oriental αισθητική και η εξαιρετική ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια του δίσκου, συνθέτουν μια συλλογή μυστηριακών εικόνων που σε ταξιδεύουν από το σκοτάδι- στη λύτρωση και πάλι πίσω. Το album φλερτάρει επίσης έντονα με την post χροιά των αμερικάνων, ενώ σε σημεία drone-ίζει, χωρίς αυτό να είναι κακό.

Χωρίς πολλά πολλά, μια σίγουρη επιλογή για τους λάτρεις της μπάντας (είτε τους αγαπάς, είτε τους μισείς, μέση λύση δεν υπάρχει). Ένα ταξίδι που αξίζει σίγουρα να κάνετε…

736

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.