WILL WALLNER/ VIVIEN VAIN: “Rising”

Το συγκεκριμένο αυτό project ξεκίνησε όταν οι Wallner και Vain συνάντησαν τους θρυλικούς Carmine Appice (Blue Murder/ King Kobra) και Vinny Appice (Black Sabbath/ Dio) στο Bar & Grill Rainbow στο Sunset Strip. Οι δύο κορυφαίοι μουσικοί συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους Wallner και Vain για το ντεμπούτο άλμπουμ τους και η Rock N Roll βόλτα αρχίζει!

Και όπως μου εξομολογήθηκε προσωπικά η συμπαθέστατη Vivian Vain… “είμαστε δύο νέοι μουσικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα ινδάλματά τους. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά έχουμε και άλλα πολλά σχέδια πέρα από αυτό το πρώτο άλμπουμ”.

Στη συγκεκριμένη κυκλοφορία συμμετέχουν επίσης και οι Jimmy Bain και Tony Franklin, μεταξύ άλλων. Κάθε κομμάτι του άλμπουμ είναι καλογραμμένο, πιασάρικο με μια έντονη δόση από Whitesnake, Rainbow και Dio με τον Walner να παραδίνει κάποια εντυπωσιακά solo και riff! Αυτός ο τύπος είναι τόσο ταλαντούχος και το στυλ του σε κάποια σημεία μου θυμίζει τον μεγάλο Randy Rhoads καθώς και τον Jake E. Lee, χωρίς όμως να χάνει τη δική του προσωπικότητα! Πάνω απ ‘όλα, το δίδυμο καταθέτει πάθος και καρδιά σε κάθε τραγούδι και είναι σίγουρο πως δεν θα απογοητεύσει κανένα οπαδό της συγκεκριμένης σκηνής.

Χωρίς περιττά και μοντέρνα πράγματα και με το “καθαρό” hard rock τους οι Wallner και Vain μας κερδίζουν και μας προσφέρουν ένα δυνατό ντεμπούτο.

Μερικά από τα highlights του άλμπουμ είναι το “Miles Away”, στο οποίο συμμετέχουν ο Vinny Appice και ο Rudy Sarzo, το πιο heavy “Indestructible” με τον Wallner να “κεντάει” με την κιθάρα του, το “Monster Soul” και το αγαπημένο μου και αρκετά μελωδικό “Streets of Rage”.

Εν κατακλείδι θα έλεγα, για ακόμη μια φορά, πως το ντεμπούτο άλμπουμ των Wallner-Vain είναι ένα δυνατό άλμπουμ με κάποιες πραγματικά εντυπωσιακές στιγμές σε αυτό. Έχει πάθος, ψυχή, καλές ενορχηστρώσεις, πάρα πολύ καλή κιθαριστική δουλειά και εντυπωσιακή guest λίστα που δίνει μια extra γεύση στο τελικό αποτέλεσμα! Ήδη ανυπομονώ για το μελλοντικό βήμα τους!

567