FRANK HANNON: “Six String Soldiers”

Ο axeman των βετεράνων melodic rockers Tesla, FRANK HANNON, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο του το 2004, και τώρα μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασίας του νέου υλικού και τη στρατολόγηση νέας μπάντας, κατάφερε να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει το νέο του πόνημα αφιερωμένο στην κιθαριστική Rock ‘n’ Roll σκηνή με τίτλο “Six String Soldiers”.

Το “Six String Soldiers” είναι ένας δίσκος στον οποίο συμμετέχουν ιερά τέρατα της ροκ σκηνής όπως ο θρυλικός Dickey Betts, ο 3 φορές βραβευμένος με Grammy Rick Derringer, ο Pat Travers και ο ιδρυτής των μεγάλων Y & T Dave Meniketti. Μαζί με τον Mike Araiza και την καταπληκτική φωνή του Jeff Sandoval, ο Frank Hannon, έχει συγκροτήσει μια μπάντα με απίστευτο ταλέντο και εμπειρία που συναντάται σπάνια σε ένα δίσκο αυτές τις μέρες.
 
Το “I’m Alive” που ανοίγει την αυλαία μας δίνει μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πολύ ωραία μελωδία συνοδευόμενη από την bluesy κιθάρα του Pat Travers σε ένα κομμάτι από τα καλύτερα του δίσκου. Στο “Set Me Free” έχουμε να κάνουμε με ένα ζόρικο bluesy-rock άσμα καθώς πηγαίνουμε στο επόμενο, στο ομότιτλο, όπου συναντάμε το πρώτο instrumental του άλμπουμ. Ο θρυλικός Rick Derringer συμμετέχει στο “To the Light” και δίνει την δική του πινελιά ενώ τον Dave Meniketti τον βρίσκουμε στο πιο δυνατό “Lipstick, Smoke and Gasoline”.
 
Κλείνοντας, θα έλεγα πως πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία γεμάτη από εντυπωσιακά riff και solo, σφιχτοδεμένες ενορχηστρώσεις, πολύ καλές ερμηνείες και πάνω απ’ όλα συναίσθημα σε ένα δίσκο που μυρίζει από χιλιόμετρα μακριά 80s!

550